FAQs

Bij welke organisaties kan ik solliciteren bij Werkenvoor.be?

Verschillende federale en niet-federale organisaties publiceren hun jobs via Werkenvoor.be. In het joboverzicht kan je filteren om zo alle jobs van een bepaalde werkgever te zien. Via ons werkgeversoverzicht kan je makkelijk meer info vinden over hoe zij werken als organisatie. 

Welke voordelen zijn er aan werken bij de federale overheid?

Voor de federale overheid werken, betekent dat je in onze samenleving mee de dingen in beweging brengt en zo een impact hebt op het leven van miljoenen mensen om je heen. 
Daarnaast heb je toegang tot verschillende opleidings- en carrièremogelijkheden en hechten we een groot belang aan de balans tussen werk en privé. 

Meer info over de voordelen van werken bij de federale overheid

Wat zal ik verdienen bij de federale overheid?

Als je graag een idee wil hebben van wat je loon zal zijn als je komt werken bij de federale overheid, kan je gebruik maken van de salarissimulator. Dit zal je een idee geven, maar houdt nog geen rekening met eventuele bijkomende toelagen of vergoedingen.  

Krijg ik kansen tot opleiding en ontwikkeling als ik bij de federale overheid werk?

Binnen iedere federale overheidsorganisatie word je aangemoedigd om opleidingen te volgen. Je kan ook makkelijk tussen organisaties switchen en nieuwe horizonten verkennen of even de balans van je carrière opmaken via loopbaanbegeleiding.

Moet ik perfect tweetalig zijn om bij de federale overheid te kunnen werken?

Je komt bij de federale overheid vaak terecht in een tweetalige omgeving, maar je hoeft de andere landstaal niet te beheersen tenzij dit expliciet gevraagd wordt in de vacature (bijvoorbeeld voor vertalers of diplomaten).  Het gaat hier eerder om uitzonderlijke situaties. Je moet dus geen taaltest Frans afleggen alvorens je solliciteert voor een Nederlandstalige job. Je kan als ambtenaar wel vrijblijvend een opleiding Frans volgen. Als je slaagt voor een taaltest, kan je een tweetaligheidspremie ontvangen.