FAQs

Welke testen zal ik moeten afleggen?

De testen die je moet afleggen binnen een bepaalde procedure worden telkens op voorhand bepaald en vind je in de jobomschrijving.

Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de verschillende types testen die we gebruiken in onze procedures, alsook enkele tips die je kan gebruiken wanneer je een test dient af te leggen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de testen?

Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de verschillende types testen die we gebruiken in onze procedures en demotesten, alsook enkele specifieke tips die je kan gebruiken wanneer je een test dient af te leggen.

Op deze pagina kan je naar de oefenmodule gaan die je laat kennismaken met de testomgeving van de verschillende geïnformatiseerde testen.

Kan ik een opleiding volgen om me voor te bereiden op de testen?

Het is niet nodig om een specifieke opleiding te volgen om je voor te bereiden op de testen. 

Als voorbereiding op een selectieprocedure kan je wel de pagina's van onze website bekijken die de verschillende selectietesten beschrijven. Je kan er eveneens demotesten afleggen, die bedoeld zijn om je vertrouwd te maken met de verschillende soorten testen die wij gebruiken. Deze demotesten geven je een idee van hoe een test er in het kader van een selectieprocedure uit kan zien.

Als je al een soortgelijke geïnformatiseerde test hebt afgelegd bij werkenvoor.be, kun je tot 2 maanden na ontvangst van je testresultaten schriftelijk feedback aanvragen bij de selectieconsultant. Dit geeft je een overzicht van de competenties die je in een professionele context moet ontwikkelen en kan je helpen een leerstrategie op te zetten om deze te ontwikkelen. Bedenk echter dat het ontwikkelen van redeneervaardigheden en gedragscompetenties tijd kost.

Is de eigenlijke test dezelfde als de demotest?

We beschikken over verschillende testen die eenzelfde gamma aan competenties meten. De demotesten zijn niet bedoeld om je competenties te meten of je te helpen deze te ontwikkelen.
De gestelde vragen zijn slechts een greep uit de mogelijkheden en geen vragen uit de echte testen. De vragen kunnen dus verschillen van de test die je zal afleggen. Echte testen bevatten ook meer vragen en variëren in moeilijkheidsgraad en tijdsduur. Daarom raden wij je aan de instructies altijd zorgvuldig te lezen voordat je aan een bepaalde selectietest begint.

Ik heb een site gevonden waarop inhoud van de echte testen zou staan; kan ik daar op vertrouwen?

Neen, in geen geval. Het gebeurt soms dat er informatie verspreid en gepresenteerd wordt alsof het een uittreksel is van een echte test uit ons testportfolio. Wij zullen echter nooit de echte inhoud van een test openbaar publiceren.

Wij vragen dan ook om met grote voorzichtigheid om te springen met deze informatie en kritisch te zijn wat betreft de geloofwaardigheid ervan. Alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op een test bevindt zich op onze site.