Alle nieuwsberichten

Bestrijd mee fraude als sociaal inspecteur

Online sinds

De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) is op zoek naar sociaal inspecteurs voor Vlaanderen en Brussel. Wil jij er mee op toezien dat de sociale wetgeving wordt opgevolgd? Solliciteer dan voor deze maatschappelijk waardevolle job!

De RSZ speelt een cruciale rol in de organisatie van onze sociale bescherming én bouwt elke dag aan de sociale zekerheid van morgen, om een duurzame toekomst ervan veilig te stellen. Een missie om U tegen te zeggen! En weet je wat? Jij kan daaraan bijdragen als sociaal inspecteur!

Een job voor jou?

De RSZ is momenteel op zoek naar 15 sociaal inspecteurs verspreid over Vlaanderen en Brussel. In deze rol waak je over een correcte naleving van de sociale wetgeving door ondernemingen. Je voert ter plekke of via datamining controles uit en voorkomt zo misdrijven of spoort fraude op. Belangrijk daarbij is dat je je onderzoek grondig weet voor te bereiden: je verzamelt en analyseert alle beschikbare info en verdiept je in de reglementering.

In dat opzicht is het van groot belang dat je op een nauwgezette manier te werk kan gaan en een sterk analytisch vermogen hebt. Daarnaast vereist deze job goede sociale vaardigheden, aangezien je met heel wat mensen contact hebt. Van jouw kant wordt ook een zekere mate van autonomie verwacht: zo bepaal je zelf welk dossiers prioriteit krijgen. Tot slot moet je ook bereid zijn om af en toe ’s avonds, ’s nachts of in het weekend te werken.

Waag je kans

Spreekt de job je aan en denk je de juiste persoon op de juiste plaats te zijn? Aarzel dan zeker niet om te solliciteren! Dat kan nog tot en met 29/02. Bekijk de volledige functiebeschrijving en stel je kandidaat!