Alle nieuwsberichten

Bevorder mee de voedselveiligheid in ons land

Online sinds

gezondheidsinspecteur die de versheid van levensmiddelen in een buffet controleert

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is op zoek naar controleurs, inspecteurs en een technisch assistent. Het gaat om een twintigtal vacatures verspreid over heel Vlaanderen. Wil jij mee toezien op de veiligheid binnen de voedingssector? Solliciteer dan voor één van de openstaande jobs!

Het FAVV staat in de eerste plaats in voor de controle van voedselproducten en grondstoffen in alle stadia van de voedselketen. Die controles vinden dan ook plaats op heel uiteenlopende plekken: bij landbouwers, groothandelaars, restaurants, maar evengoed bij de slager op de hoek, festivals of kerstmarkten. Het FAVV verleent ook erkenningen om activiteiten uit te oefenen, is verantwoordelijk voor traceer- en identificatiesystemen en de communicatie met producenten en consumenten. Alles bij elkaar een gewichtige taak dus, en jij kan er je steentje aan bijdragen!

Het FAVV zoekt momenteel een twintigtal nieuwe medewerkers voor drie functies. Als controleur en inspecteur ben je verbonden aan een lokale controle-eenheid (LCE) in Vlaanderen, terwijl je als technisch assistent terechtkomt in het FAVV-labo in Melle.

Controleur

Als controleur voer je onaangekondigde controles uit bij bedrijven. Je neemt er monsters en gaat achteraf de analyseresultaten interpreteren. Indien nodig neem je ook maatregelen: je geeft een waarschuwing, stelt een proces-verbaal op, neemt goederen in beslag of beslist tot een (voorwaardelijke) sluiting. Belangrijk hierbij is dat je assertief genoeg bent en autonoom je activiteiten kan organiseren. Ook een nauwkeurige houding komt van pas: na elke controle volgt immers administratief werk.

Er zijn 16 vacante plaatsen voor deze functie op bachelorniveau. Lees er de volledige functiebeschrijving op na en solliciteer vóór 22/09!

Inspecteur

Het takenpakket van een inspecteur is zeer gelijkaardig aan dat van een controleur. Je gaat dus ook op pad om controles uit te voeren op basis een checklist. Daar komt bovenop dat je ondersteuning biedt aan je collega-controleurs. Je hebt ook de mogelijkheid om de rol van leidinggevende op te nemen naar hen toe. Tot slot rapporteer je eveneens aan de verantwoordelijken binnen de LCE.

Er zijn 2 vacante plaatsen voor deze functie op masterniveau. Lees er de volledige functiebeschrijving op na en solliciteer vóór 22/09!

Technisch assistent

In eerste instantie ga je in rol van technisch assistent aan de slag bij de dispatching-afdeling van het labo, waar je stalen en thermometers in ontvangst neemt en administratief verwerkt, controleert en doorstuurt. Je volgt er ook de algemene mailbox op en verzorgt er het onthaal. Na een inloopperiode op deze afdeling komen er enkele andere taken bij, waaronder: de kalibratie van thermometers en pipetten, het plaatsen van bestellingen, het opzoeken en klasseren van analysecertificaten en algemeen labowerk.

Er is 1 vacante plaats voor deze functie op het niveau van het secundair onderwijs en dat in het FAVV-labo in Melle. Lees er de volledige functiebeschrijving op na en solliciteer vóór 22/09!