Alle nieuwsberichten

Bij ons is doorgroeien geen loos begrip

Online sinds

Bij de federale overheid heeft iedereen de kans om een boeiende carrière uit te bouwen. Wij geloven in onze werknemers en geven hen de ruimte om stappen te zetten en uiteindelijk zelfs door te groeien naar een functie als topmanager. Emmanuelle Vandamme en Arnaud Vajda kunnen ervan meespreken, beiden legden ze een mooi traject af dat hen naar de top van hun organisatie bracht.

Arnaud Vajda is topmanager bij de POD Wetenschapsbeleid. Hij is dankbaar voor de kansen die hij kreeg en beseft dat zoiets niet overal vanzelfsprekend is. “In de overheidssector vind je veel interessante jobs met tal van doorgroeimogelijkheden. Wie oplossingsgericht denkt, kan snel opklimmen tot een functie die in de privésector voor jonge mensen onbereikbaar is.

Ook Emmanuelle Vandamme is zo’n voorbeeld van iemand die kon opklimmen: ze ging op haar 25ste aan de slag bij de federale overheid en werd op haar 43ste het hoofd van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Voor haar zijn er twee manieren om vooruit te komen. “Ten eerste kan je groeien binnen een bepaald domein, dat bijvoorbeeld technisch en complex is, en met de tijd managementskills verwerven. Of je kan, zoals Arnaud en ikzelf, in de loop van je carrière overstappen van de ene FOD naar de andere.

Maak ook jouw ambities waar

Zoals blijkt uit de carrières van Arnaud en Emmanuelle ligt een topmanagementfunctie bij de federale overheid binnen het bereikbaar van wie dat echt wilt. Misschien schuilt er ook in jou wel een topmanager. Voel je je er nu al klaar voor? Waag dan zeker je kans!

Ontdek hier waarom je de overstap moet maken en welke procedure je moet doorlopen.

Of misschien wil je nog meer weten over de ervaringen van Arnaud en Emmanuelle? Hier kan je het volledige interview met hen lezen.