Alle nieuwsberichten

Een job met impact op de samenleving?

Online sinds

Kiezen voor een job bij de federale overheid is kiezen voor een job met een dagelijkse maatschappelijke impact. Het is een kans om actief betrokken te zijn bij onze samenleving. Het gevoel hebben dat je echt iets betekent? Dat is de drijfveer voor velen om te kiezen voor een job bij de overheid. 

Een job die mij trots maakt

Nele is wetenschappelijk dossierbeheerder bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheid (FAGG). Ze behandelt dossiers met aanvragen om klinische proeven in België te starten. “Het is een job die voor heel veel mensen een laatste reddingsmiddel is. We betekenen zo heel veel voor mensen.” 

Ook Simon koos voor een job bij de overheid omdat hij de impact van zijn werk wilde zien op het leven van de burgers. Hij werkt als expert bij de Dienst Administratieve controle voor het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). “Mijn job heeft echt een impact op de maatschappij. Als je ziet dat je een sociaal verzekerde echt kan helpen om toegang te krijgen tot onze sociale zekerheid, dat geeft me een voldaan en trots gevoel.” 

Ben jij op zoek naar een job waarin je echt het verschil kan maken? Ontdek de diverse mogelijkheden bij de federale overheid. Bekijk onze vacatures en vind de perfecte match voor jou.

Ontdek hun getuigenissen

Remote video URL
Remote video URL