Alle nieuwsberichten

FAVV zoekt mensen met juridische achtergrond

Online sinds

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) wil zich versterken met enkele juridisch geschoolde krachten, zowel op bachelor- als op masterniveau. Heb jij juridische bagage? Kom je expertise dan inzetten in het belang van de voedselveiligheid in ons land. Zo draag je je steentje bij aan een betere samenleving!

Het FAVV wil zijn juridische dienst uitbreiden met 2 administratief deskundigen en 5 juristen. Het gaat meer specifiek om jobs bij de cel ‘Boetes en Advies’, waar inbreuken op het vlak van voedselveiligheid worden opgevolgd en gesanctioneerd. 

Administratief juridisch deskundige

In deze job beslis je bij eenvoudige cases mee over het opleggen van boetes, doe je voorstellen tot minnelijke schikking en volg je beroepsdossiers op. Je adviseert en ondersteunt ook het juridische team bij gerechtelijke procedures en hebt contact met de parketten. Daarnaast zit er ook een niet onbelangrijk administratief luik vast aan deze job. Zo sta je onder meer in voor het beheer van algemene mailboxen en stel je vergaderverslagen op.

Heb je een bachelor in een afdeling recht of rechtspraktijk, of ben je bijna afgestudeerd? Dan kom je in aanmerking voor deze functie, ervaring is immers niet vereist! 

Lees er de volledige vacature op na en solliciteer vóór 25 mei!

Jurist

Als jurist verleen je juridisch advies over de reglementering, zowel intern als extern. Om deze adviezen zo goed mogelijk te onderbouwen, volg je evoluties in de rechtspraak en -leer van nabij op. Bij inbreuken op de voedselveiligheid stel je minnelijke schikkingen voor of leg je boetes op. Je bent ook verantwoordelijk voor geschillendossiers en onderhoudt goede contacten met de parketten, advocaten en andere partners waarmee samengewerkt wordt.

Ook voor deze functie hoef je geen ervaring voor te leggen, wel het juiste diploma: een master in de rechten. Al kom je ook aanmerking als je bijna afgestudeerd bent!

Lees er de volledige vacature op na en solliciteer vóór 25 mei!