Alle nieuwsberichten

Ga versneld aan de slag als functioneel analist

Online sinds

Heb je een masterdiploma ICT met minstens 1 jaar ervaring of een ander masterdiploma met minstens 2 jaar ervaring met functionele analyse van ICT-projecten? Kom dan bij de federale overheid werken als functioneel analist. Momenteel zijn er vijf vacatures bij drie verschillende overheidsorganisaties. Dankzij een verkorte sollicitatieprocedure kan je sneller dan ooit aan de slag!

Als functioneel analist verzamel je in eerste instantie de vereisten van gebruikers: wat hebben zij nodig? Na een evaluatie vertaal je deze eisen naar functionele specificaties waar ontwikkel- en testteams aan verder kunnen werken, zodat er finaal IT-toepassingen tot stand komen die voldoen aan de wensen van de gebruikers.

Wie we zoeken

Dat betekent dus dat je analyses moet kunnen uitschrijven, maar ook testscenario’s en acceptatiecriteria moet kunnen opstellen. Je werkt hiervoor samen met business-analisten, ICT-experts en projectleiders. Je biedt ontwikkelaars en testers de nodige ondersteuning, zodat het proces zo vlot mogelijk verloopt.

Omdat je met zoveel mensen samenwerkt, is het belangrijk dat je een teamspeler bent die goed en proactief kan communiceren. Je bent in staat om klanten op een transparante, integere en objectieve manier bij te staan. Tot slot wordt bij problemen verwacht dat je ze op een snelle, efficiënte manier kan oplossen en is het aan jou om methodiek- en procesverbeteringen voor te stellen.

Nu solliciteren, binnenkort aan de slag

Spreekt zo’n job van functioneel analist je aan? Al wie een ICT-diploma met minstens één jaar ervaring of een ander masterdiploma met minstens 2 jaar ervaring met functionele analyse van ICT-projecten, kan zich kandidaat stellen. Voor deze vacatures vindt de selectie op één enkele dag plaats: nadat je een technische case hebt behandeld, volgt meteen een jobinterview. Zo korten we de procedure gevoelig in en heb je sneller duidelijkheid over de uitkomst.

Dit zijn de vacatures die we in de aanbieding hebben:

Als je geslaagd bent, kan je kiezen voor welke organisatie je wilt werken. Aarzel niet om te solliciteren en waag je kans!