Alle nieuwsberichten

Klaar om je carrière een boost te geven?

Online sinds

De federale overheid, met haar diverse organisaties, departementen en werkterreinen, biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden voor professionals van allerlei achtergronden. De perfecte mogelijkheid voor degenen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden. 

Op zoek naar verandering? 

We leven in een wereld die voortdurend verandert. Het is dus logisch dat onze verlangens, prioriteiten en persoonlijke doelen na verloop van tijd ook veranderen. Een loopbaan in de publieke sector geeft je de vrijheid om je professionele traject te vormen naar jouw wensen en opent deuren naar diverse mogelijkheden:

Zo kan je tijdens je carrière heel wat vooruitgang boeken. Joe startte bijvoorbeeld bij de FOD Justitie in een functie waarvoor geen specifieke kwalificaties vereist waren. In de loop der jaren heeft hij dankzij verschillende promoties zijn carrièredoelen kunnen bereiken. "De kansen die ik heb gekregen binnen de overheid en promoties zoals deze zouden in de privésector zo goed als onmogelijk zijn geweest.” Iedereen die in de overheidssector werkt, krijgt de kans om vooruitgang te boeken in hun carrière

Je kan ook je kans grijpen wanneer een organisatie versterking nodig heeft, zoals Annelies deed door haar vaardigheden in te zetten voor Fedasil. Het is een win-win situatie voor zowel de organisatie, die extra hulp krijgt, als voor Annelies, die nieuwe ervaringen kon opdoen! 

Maar dat is niet alles!

Als je voor de overheid werkt, zijn er veel mogelijkheden om je carrière naar een hoger niveau te tillen:

Ben je al geruime tijd werkzaam op dezelfde dienst en ben je toe aan een verandering van koers of vakgebied? Binnen je organisatie biedt de interne arbeidsmarkt je de gelegenheid om te solliciteren naar verschillende functies. Wil je voor een kortere periode een volledig andere functie uitproberen? Met Talent Exchange-opdrachten kan je een jaar bij een andere overheidsdienst werken. Kijk of je werkgever lid is van dit netwerk en ga een nieuwe uitdaging aan!

Eén ding is zeker: je kan je carrière voortdurend vernieuwen als je voor de federale overheid werkt. Of je nu een andere omgeving opzoekt of binnen dezelfde organisatie blijft, er liggen altijd kansen om te groeien en nieuwe rollen uit te proberen. Neem bijvoorbeeld Michaël, die al 20 jaar lang een succesvolle carrière heeft bij het FAVV en nog steeds groeikansen krijgt.

Wil je meer weten over de verhalen van onze collega's? Bekijk hun verhalen. 

 

Ontdek hun getuigenissen

Remote video URL
Remote video URL

 

Remote video URL