Alle nieuwsberichten

Kom als arts voor het RIZIV werken

Online sinds

Een vrouwelijke arts en haar patiënt

Ben je als arts toe aan een nieuwe uitdaging? Het RIZIV reikt die jou graag aan. Bij deze federale overheidsorganisatie krijg je de kans om je medische expertise binnen een heel andere context in te zetten. Je hebt de keuze tussen verschillende diensten met elk hun eigenheid. Aarzel niet en solliciteer!

Als arts maak je nu al het verschil voor je patiënten, maar bij het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) kan je dat voor de samenleving in zijn geheel doen. Het RIZIV staat namelijk in voor de bescherming van de sociale zekerheid, een cruciale taak. Wil je hier als arts aan bijdragen, dan kan dat: momenteel zijn er meerdere vacatures voor artsen, verspreid over verschillende diensten.

De job in een notendop

Elke dienst focust zich op een specifiek domein, maar toch hebben alle openstaande functies een gemeenschappelijke basis. Of je je nu toelegt op invaliditeit, medische ongevallen of de tegemoetkoming voor gezondheidszorg, je medische expertise staat uiteraard altijd centraal.

Van een arts bij het RIZIV wordt ook verwacht dat je vanuit je expertise verbanden kan leggen met de juridische of economische context van een dossier. Door je medische kennis samen te leggen met die specifieke context en literatuuronderzoek kom je tot een gedragen conclusie, in lijn met de reglementering en administratieve procedures.

Bij dat alles kan je ook op voldoende ondersteuning rekenen: er zijn je collega’s bij wie je terecht kan en is er ruimte voor constante bijscholing. Wat de job tot slot nog interessanter maakt, zijn de meer regelmatige uren, waardoor je mag uitgaan van een betere balans tussen werk- en privéleven. Klinkt goed, toch?

Stel je kandidaat

Ben je klaar voor de ommezwaai? Je zal je het niet beklagen! Momenteel zijn er vacatures voor RIZIV-diensten in Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Brussel. Hier vind je een overzicht terug van alle vacatures met telkens een volledige functiebeschrijving. Solliciteren is de boodschap!

Wil je graag nog wat meer informatie vooraleer je je aan de stap waagt? Kom dan naar de infodag die op zaterdag 9 september van 10 tot 12 uur bij het RIZIV in Brussel plaatsvindt. Schrijf je vóór 7 september in door een mail te sturen naar hrtalent@riziv-inami.fgov.be. Wie zien je graag komen!