Alle nieuwsberichten

Red mee levens als 112-operator

Online sinds

afbeelding van een headset en toetsenbord

Wat dacht je van een job waarmee je écht het verschil maakt? De 112-noodcentrales zijn op zoek naar liefst 48 nieuwe operatoren, verspreid over heel Vlaanderen. Aarzel niet en help mensen die in een noodsituatie verkeren. Zo sluit je elke werkdag met veel voldoening af!

De noodcentrales van 112 zijn het kloppend hart van de hulpdiensten. Doorlopend staan heel wat operatoren paraat, klaar om telefoonoproepen te beantwoorden voor mensen in nood. Al wie dringende medische hulp of brandweerhulp nodig heeft, kan bellen naar het nummer 112. Daar bovenop behandelen de noodcentrales ook de oproepen naar het nummer 1722, geactiveerd bij noodweer, en het nummer 1733, voor huisartsen van wacht.

Versterk de noodcentrales

Alles bij elkaar komen er elk jaar miljoenen oproepen binnen bij de noodcentrales. Om die allemaal vlot te verwerken, zoekt de FOD Binnenlandse Zaken nieuwe operatoren. De ideale operator is stressbestendig, heeft een goed beoordelingsvermogen, kan multitasken en stelt de juiste vragen. Het is een intense job waar onregelmatige uren bij horen, maar je krijgt er heel wat voor terug! Bovendien sta je er niet alleen voor: je mag uitgaan van een leuke teamdynamiek tussen enthousiaste krachten en ervaren medewerkers.

Benieuwd hoe het er op de werkvloer aan toegaat? In een korte video toont Armand, die aan de slag is als operator in Luik, jou hoe een gemiddelde werkdag bij de noodcentrales verloopt. Bekijk hier het filmpje.

Verkorte selectieprocedure

Voor deze vacatures bij de 112-noodcentrales wordt gewerkt met een verkorte selectieprocedure. Elke week vinden er selectietesten plaats, waarbij de pc-proef en het interview op dezelfde dag plaatsvinden. Nadien word je snel op de hoogte gebracht van de uitkomst. Zo weet je in geen tijd waar je aan toe bent.

Wil jij mee levens redden? Solliciteer dan vandaag nog! Momenteel zijn er 48 vacatures als operator bij de 112-noodcentrales, en dat verspreid over de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg én West-Vlaanderen.

Bekijk nu de volledige functiebeschrijving en waag je kans vóór 19/03!