Alle nieuwsberichten

Sterke overheid kan niet zonder sterke leiders

Online sinds

Hou jij ervan om leiding te geven aan anderen? Maar dan op een menselijke manier, met aandacht voor de zelfontplooiing van ál je medewerkers? Dan kan de federale overheid je misschien wel gebruiken! Topmanagers Sarah Scaillet en Hans D’Hondt vertellen je meer over onze visie op leiderschap.

"Er was een tijd dat dashboards, KPI's en andere managementhulpmiddelen op de eerste plaats kwamen, waardoor leiderschap en people management naar de achtergrond verdwenen", herinnert Sarah Scaillet zich, topmanager bij de Federale Pensioendienst. "Nu ligt de focus op participatief leiderschap, met meer autonomie en verantwoordelijkheid voor de werknemers."

De federale overheid koos dus zeer bewust voor een aanpak waarin we iedereen naar waarde schatten. "We realiseerden ons dat we maar één enkele natuurlijke rijkdom hebben: het talent en de gedrevenheid van onze ambtenaren", verklaart Hans D’Hondt, topmanager bij de FOD Financiën. "We zijn van een formele top-down-hiërarchie overgestapt naar een model dat mensen als volwassenen behandelt en gebaseerd is op vertrouwen en accountability", gaat hij verder. "Nu zijn leiderschapsvaardigheden voor leidinggevenden soms belangrijker dan technische vaardigheden."

Kom mee aan het stuur zitten

Spreekt onze manier van leidinggeven jou aan? Waag dan je kans en solliciteer voor een job als federaal topmanager. Samen met je medewerkers kan je zo elke dag werken aan de samenleving van morgen! Ontdek hier waarom je de overstap moet maken en welke procedure je moet doorlopen.

Of misschien wil je nog meer weten over de ervaringen van Sarah en Hans? Hier kan je het volledige interview met hen lezen.