Alle nieuwsberichten

Van privé naar overheid: deze topmanagers maakten overstap

Online sinds

Voor wie in die privésector werkt, lijkt een overstap naar de overheid niet altijd evident. Terwijl er genoeg redenen zijn om de sprong wél te wagen. Anne Vanderstappen (RSVZ) en Aurore Despontin (FOD BOSA) ruilden beiden de privésector in voor een job als federaal topmanager en hebben daar geen seconde spijt van. Volg jij hun voorbeeld?

Stroeve medewerkers en een gebrek aan dynamisme. De clichés over werken bij de overheid zijn bekend. Anne Verstappen, topmanager bij het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen, moet toegeven dat ook zij met dat beeld in haar hoofd zat. Maar toch maakte ze de overstap van de privésector. Zo ondervond ze dat de realiteit helemaal anders is. “Ik heb die vooroordelen snel overboord moeten gooien. Ik kwam terecht in een fantastische organisatie met medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven. Nu ben ik het die hen soms moet afremmen.”

Ook Aurore Despontin liet de privésector achter zich. Haar ouders werkten eerder al voor de overheid, de aantrekkingskracht was er zo al lange tijd. Nu heeft ze een topmanagementfunctie bij de FOD Beleid en Ondersteuning. Ze moest zich even aanpassen aan de specifieke context waarin gewerkt wordt, maar zag ook al snel de goede kanten ervan in. “De federale overheid met al haar organisaties is als één grote familie, er is geen concurrentie. We helpen elkaar dan ook, dat is een ongelofelijke meerwaarde.”

Word zelf federaal topmanager

Anne en Aurore zetten beiden ooit de stap van de privésector naar de federale overheid. Zo kozen ze voor een job met verantwoordelijkheid waarmee ze het verschil maken voor de samenleving. Spreekt het jou ook aan om federaal topmanager te worden? Aarzel dan niet om je verder te informeren en neem een kijkje bij onze vacatures:

Of misschien wil je nog meer weten over de ervaringen van Anne en Aurore? Hier kan je het volledige interview met hen lezen.