Alle nieuwsberichten

Versterk de noodcentrales van 101

Online sinds

Portret Carole

Elk jaar komen er miljoenen oproepen binnen bij de 101-noodcentrales, verbonden aan de federale politie. Wil jij mee deze telefoontjes afhandelen? Word dan calltaker in Vlaanderen of Brussel en kies voor een job waarmee je écht het verschil maakt!

Als calltaker in de 101-centrales beantwoord je de oproepen voor politiehulp. Daarbij draait het niet om zoveel mogelijk oproepen in een zo kort mogelijke tijd behandelen, maar om mensen zo snel en zo goed mogelijk helpen. Je bent immers de eerste stap naar verdere hulp. In een noodsituatie komt het er dan ook op aan om het hoofd koel te houden en de juiste vragen te stellen.

De geknipte calltaker

Een goeie calltaker is stressbestendig en kan zich verbaal vlot uitdrukken. Maar zeker zo belangrijk is dat je je ook klantgericht opstelt, goed luistert en adequaat handelt op basis van wat je hoort. Al word je niet zomaar het veld ingestuurd. Wie start bij de 101-centrales krijgt een theoretische en praktische opleiding waar je de kneepjes van het vak leert. En natuurlijk kan je ook rekenen op fijne collega’s die altijd voor je klaarstaan!

Tot slot wordt van jou ook enige flexibiliteit verwacht. Elke centrale moet permanent bemand zijn. Dat heeft als gevolg dat shiften 12 uur duren en er ook ’s nachts en in het weekend wordt gewerkt. Uiteraard wordt dat gecompenseerd met de nodige rustdagen en premies. Met de juiste planning valt het werk dus zeker te combineren met je privé- en gezinsleven.

Waag je kans

De 101-centrales kunnen heel wat nieuwe calltakers gebruiken. Zo zijn er momenteel 10 vacatures in Brussel en gaan er vanaf 21 juni maar liefst 50 vacatures open voor de centrales verspreid over Vlaanderen. Dat maakt dat de kans groot is dat je dichtbij huis kan werken.

Voel je het al kriebelen om aan de slag te gaan als calltaker? Voor deze job is geen ervaring vereist, motivatie des te meer. Heb je een diploma hoger secundair onderwijs en denk je dat je de juiste persoon op de juiste plaats bent, waag dan je kans!

Bekijk hier de volledige functiebeschrijving en solliciteer voor een job als calltaker in Brussel vóór 18/06.

Hou onze website in de gaten als je voor een job in Vlaanderen wil solliciteren.