Ann Hombroux

Arts-coördinator
Related Organization
Portret Ann Hombroux

Werken als arts-coördinator is...

- Evalueren maar ook evolueren

Sinds ik in 1990 aan de slag ging als arts bij de DG personen met een handicap, is de dienst continu in verandering geweest. Op dit moment ben ik deeltijds coördinerende arts voor het team Limburg, een zelfsturend en multidisciplinair team dat dagelijks personen met een handicap ontmoet om de impact van de handicap te evalueren en zo bijdraagt tot een beter leven voor deze personen.

Naast mijn werk als coördinerende arts ben ik deeltijds lid van het ondersteuningsteam en speel ik een trekkende rol in de diverse projecten die momenteel binnen DG Han lopende zijn.  Een voorbeeld is de uitbouw van multidisciplinaire evaluatieteams. Op deze manier geef ik mee richting aan een betere dienstverlening aan personen met een handicap.

- Contact leggen met een divers publiek

Samen met mijn multidisciplinair team dat bestaat uit collega artsen, sociaal werkers, psychologen en paramedici kom ik in contact met een heel divers publiek en een breed spectrum aan lichamelijke, psychische, mentale en zintuigelijke en soms zeer zeldzame aandoeningen. Dat maakt mijn werk boeiend.

- Elke dag het verschil maken 

Als evaluator ontmoet ik dagelijks mensen die ondanks zware beperkingen er het beste van proberen te maken, ik hoor aangrijpende verhalen van mensen die er alleen voor staan of zorgzaam omringd zijn. Er zijn ook aanvragen die minder duidelijk zijn en waar ik ook een oordeel moet vellen, niet iedereen komt in aanmerking en dat zijn soms moeilijk beslissingen.

Ik maak een verschil door er voor te zorgen dat juiste hulp bij de juiste persoon terecht komt en dat geeft op het einde van de dag een voldaan gevoel.

- In team werken in een aangename werksfeer

Als arts werken bij de FOD Sociale Zekerheid betekent een gezonde work-lifebalance, wat vooral belangrijk was toen ik jonge kinderen had, maar ook nu nog maakt dat ik mij naast mijn job maatschappelijk kan engageren. 
En tegelijk blijft het werk zeer gevarieerd en boeiend en werk ik samen met zowel mijn eigen fantastisch team als met de collega’s in de andere teams.

Ik maak een verschil door er voor te zorgen dat juiste hulp bij de juiste persoon terechtkomt en dat geeft op het einde van de dag een voldaan gevoel.

Ontdek deze werkgever

Related Organization