Aurore Despontin

Directeur-generaal Interne Ondersteunende Dienst
Related Organization
Portret Aurore Despontin

Vanwaar de keuze om de overstap naar de publieke sector te maken?

Mijn ouders werkten bij RTT (ex-Belgacom dan Proximus), wat mijn voorliefde voor overheidsbedrijven verklaart. Zelf ging ik onder meer aan de slag als financieel analist bij De Tijd, werkte ik voor Belgacom, British Telecom en De Post. Daar was ik al verantwoordelijk voor het departement ‘publieke sector’. Mijn overstap naar de overheid kwam er pas vele jaren later, maar ik was altijd al service-georiënteerd. Ik vreesde dat ik weinig kans maakte omdat ik carrière had gemaakt in de privésector. Het was frustrerend, ik greep 5 keer naast een job bij de federale overheid. Toch heb ik nooit opgegeven, en ondertussen ben ik meer dan een jaar directeur-generaal bij BOSA.

Hoe ging je om met de bestaande vooroordelen over werken in de publieke sector?

Je moet binnen een bepaald kader blijven. Sommige dingen kan je niet veranderen, wat soms moeilijk is als je uit de privésector komt. Maar beperkingen stimuleren de flexibiliteit. Bovendien is er geen concurrentie. We zijn één grote familie en helpen elkaar: dat is een ongelofelijke meerwaarde.

Wat zou je zeggen om twijfelaars over de streep te trekken?

Zelf was ik al sterk aangetrokken door de publieke sector, ik werk graag klantgericht. Dat je raad kan vragen aan collega’s uit andere instellingen en samen bijdraagt aan de modernisering van de publieke sector, dat is heel belangrijk voor mij. Het was geen eenvoudig traject, maar ik heb heel veel bijgeleerd en een fantastisch netwerk opgebouwd.

Bij de overheid vormen we één grote familie die elkaar ondersteunt: dat is een ongelofelijke meerwaarde.

Ontdek deze werkgever

Related Organization