Bert Sabbe

Afdelingshoofd ICT
Related Organization
Portret Bert Sabbe

Wat houdt jouw job kort samengevat in?

Ik draag binnen de Regie der Gebouwen de eindverantwoordelijkheid voor alles wat met ICT te maken heeft. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld de informatieveiligheid. Maar daarnaast zijn er nog heel wat andere, specifieke projecten waar ik op toezie. Zo zijn we al een aantal jaar bezig met de vernieuwing van ons applicatielandschap, net zoals er heel wat beweegt op het vlak van infrastructuur.
Natuurlijk is het ook een functie waar het menselijke aspect van tel is. Ik hou me bezig met de organisatie van de afdeling en ben betrokken bij aanwervingen. Verder heb ik eveneens veel contacten met andere overheidsorganisaties, maar ook met de bedrijfswereld of het hoger onderwijs.

Hoe verloopt een gemiddelde werkdag bij jou?

Meestal neem ik aan het begin van de dag kort contact op met alle teamleden om te horen waar iedereen staat met zijn werk. Niet veel later heb ik vaak al mijn eerste meeting. Alles bij elkaar heb ik heel wat overlegmomenten, minstens 20 uur per week.
Maar uiteindelijk is geen enkele dag hetzelfde, wat het heel uitdagend maakt. Het gebeurt dat ik binnen de tijdsspanne van een uur een nieuwe medewerker begeleid, me toeleg op een investeringsproject van honderdduizenden euro’s en kort een praatje sla met collega’s aan het koffieapparaat.

Op welke realisatie ben je het trotst?

Toen ik mijn functie als verantwoordelijke opnam, liep onze ICT-afdeling serieus achterop. Onze mailserver was bijvoorbeeld zo verouderd dat mails soms niet aankwamen. Gelukkig hebben we dat op een paar jaar tijd helemaal kunnen keren. Er is nog steeds veel werk aan de winkel, maar ik kan zeggen dat ik nu een moderne, goed draaiende afdeling leid. Ons team hangt ook goed aaneen. Ik hoop de komende jaren de vruchten te kunnen plukken van deze uitstekende basis.

Waarom koos je er ooit voor om bij de federale overheid te werken?

Ik heb een tijdlang in de privésector gewerkt, maar ondertussen werk ik al 10 jaar voor de overheid. Ik maakte de overstap omdat ik vond dat ik in een keurslijf zat, geen kans zag om nog te groeien. Terwijl dat bij de federale overheid helemaal anders ligt. Hier worden kansen gegeven aan mensen die ze willen grijpen. Je bent vrij om aan promotierondes deel te nemen, je leidinggevende hoeft daar geen toestemming voor te geven. Zo krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, om op te klimmen en carrière te maken.

Is het dat ook wat je zou zeggen aan mensen die eraan denken om zelf de overstap te maken?

Zeker, dat verhaal van kansen is heel veel waard. We besteden ook veel aandacht aan het opleiden van medewerkers. Niet alleen als je hier begint maar ook in de jaren daarna blijft dat belangrijk. Ook mooi meegenomen is dat de werk-privébalans heel goed zit: al voor de pandemie kon je bij ons tot drie dagen per week thuis werken.
Mensen die graag de handen uit de mouwen steken en graag veel willen bijleren op korte tijd, zijn in ieder geval zeer welkom.
 

Geen enkele dag is dezelfde, wat het heel uitdagend maakt.

Ontdek deze werkgever

Related Organization