Portret Bram Neeskens

Wat is het leukste aan werken bij de federale overheid?

De vaak complexe en uiteenlopende zaken die we op het BIPT behandelen, maakt het werken met multidisciplinaire teams noodzakelijk. Ik vind het zeer aangenaam om te kunnen werken met mensen die een verschillende professionele achtergrond hebben. Dat maakt de uitwisselingen uitdagend en het zorgt voor een aangename werkomgeving. Bovendien blijft de materie interessant, doordat de zaken die we behandelen complex zijn. Zelfs na 10 jaar werken bij het BIPT, stoot ik nog regelmatig op informatie die nieuw voor me is en waarover ik moet overleggen met mijn collega’s ingenieurs en economisten. Zo blijf ik op natuurlijke wijze bijleren.

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid?

Een van de sterkste punten van de overheid is dat het je een zeer degelijke work-lifebalans kan aanbieden. De lonen zijn interessant, flexibiliteit aangaande je werkuren is vaak mogelijk en je hebt nog voldoende tijd voor je hobby’s en privéleven. Bovendien is het contact met de collega’s vaak zeer aangenaam. Het stereotype beeld van een stoffige en onproductieve werkomgeving strookt absoluut niet met de realiteit. Onze bureaus zijn goed uitgerust, we beschikken allemaal over degelijke laptops en smartphones en het telewerken via Teams staat volledig op punt. Als een job bij het BIPT je iets zegt, is er geen reden om verder te twijfelen.

In welke zin maak je met je job het verschil voor de samenleving?

Als jurist vind ik het een groot verschil om te werken voor de overheid in plaats van voor individuele personen of bedrijven. Bij de behandeling van dossiers moet je immers niet per se zoeken naar een interpretatie die voor de een of andere persoon het beste uitkomt. Je kan steeds het algemene belang voorop zetten en steeds een positie verdedigen waarvan je zelf denkt dat die de correcte interpretatie van de regelgeving is. Deze neutrale positie tussen operatoren en consumenten of tussen operatoren onderling is belangrijk om de beste resultaten voor het algemeen belang te bekomen, of dat nu op het gebied van consumentenbescherming is of op het gebied van de bevordering van de concurrentie.

Ik vind het zeer aangenaam om te kunnen werken met mensen die een verschillende professionele achtergrond hebben.

Ontdek deze werkgever