Charlotte Haling

HR Officer
Related Organization
Portret Charlotte Haling

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Ik ben in juni 2014 afgestudeerd als pedagogisch coach, na mijn opleiding Pedagogie van het Jonge kind.
In oktober 2014 startte ik als verantwoordelijke van de Buitenschoolse Kinderopvang in Tongeren. In 2016 werd ik in diezelfde organisatie dienstverantwoordelijke Gezinsopvang. Hier werkte ik tot mei 2020.

Ik deed mijn job als dienstverantwoordelijke enorm graag maar miste iets. Het contact met de mensen was zeker interessant, maar mijn sterktes lagen vooral bij het administratieve. Wat meer en meer duidelijk werd.
Plots kreeg ik een mailtje: Een job als HR Officer? Tijdens het lezen van de omschrijving voelde ik meer en meer affiniteit met de job. Ik had meteen de klik en heb dan ook diezelfde dag nog gesolliciteerd.
Twijfels kwamen wel naar boven vermits ik geen diploma heb in de richting maar wel enorm geïnteresseerd was in het vakgebied. Ook vroeg ik me af of ik wel zou slagen voor de selectieprocedure. Zenuwen alom, maar uiteindelijk ben ik op 15/05/2020 kunnen starten bij BOSA als HR Officer!

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Absoluut! Bij BOSA werken ze volgens het BWOW-principe (de NWOW versie van Bosa).
Kort wil dit zeggen: BOSA Way of Working. Wij werken resultaatgericht maar gebaseerd op vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een moderne, flexibele werkplek en voor 99% digitaal.
Telewerk is in deze pandemie een begrip geworden. Maar bij ons is dit volledig ingeburgerd en is de combinatie werk-privé heel goed mogelijk.  De kantoren zijn gelegen op 200 meter van Brussel-Noord in WTCIII, wat qua bereikbaarheid een groot pluspunt is.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Na mijn sollicitatie heb ik mij kunnen inschrijven voor de generieke screening (computergestuurde test). Dit is een vrij algemene test die ik online kon oefenen. Na het positieve resultaat kon ik me inschrijven voor de functiespecifieke screening (computergestuurde test). Die was meer gericht op de job zelf. De laatste stap was het interview waar ze niet enkel vroegen naar competenties maar waar de motivatie een grote doorslag gaf.

Hoe zou je je job beschrijven?

Uitdagend, leerrijk, afwisselend, fantastisch. Ik zit in een heel erg leuk team en krijg veel ondersteuning waar nodig. Het flexibel werken en de werkomgeving zorgen voor net dat beetje extra.

Herinner je je eerste werkdag? 

Absoluut. Ik zat thuis klaar aan mijn laptop vermits we midden in de pandemie zaten en er dus geen mogelijkheid was om naar kantoor te gaan. Mijn werkdag begon met een interactieve, virtuele rondleiding. Het was uiteraard wel jammer dat het niet live was. 

Op welke verwezenlijking ben je het meest trots?

Elke dag ben ik blij dat ik deze stap genomen heb, zeker met mijn pedagogische achtergrond. Het feit dat mijn interesses, competenties en motivatie mij tot hier gebracht hebben.

Wat zijn de pluspunten van deze job?

Flexibel werken, telewerk, opleidingsmogelijkheden, digitaal, balans werk-privé, locatie van de kantoren, uitdaging, afwisseling, collega’s,…

Kan je ons ook een anekdote vertellen? 

De maand na mijn start heb ik voor de eerste keer enkele collega’s ontmoet. We droegen allemaal een mondmasker en stonden 1,5 meter uit elkaar, maar desalniettemin was dit een ontmoeting uit de duizend die ik niet snel zal vergeten!
De dag van het resultaat van de selectieprocedure ben ik eveneens te weten gekomen dat ik zwanger was! Ik ben op 15/05/2020 begonnen als HR Officer en op 30/11/2020 bevallen van onze tweede dochter Marta.

Wij werken resultaatgericht maar gebaseerd op vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Ontdek deze werkgever

Related Organization