Icoon medewerker zonder foto

Snel overtuigd

Met zijn middelbare schooldiploma elektromechanica op zak, startte ook David aan de KSOO met als specialisatie elektromechanica voor voertuigen. “Tijdens een wervingsdag op mijn middelbare school viel de stand van Defensie me meteen op. Als kind ging ik ook naar opendeurdagen in Leopoldsburg en daar was ik altijd van onder de indruk. Daarbovenop vond ik betaald worden tijdens je opleiding een enorm voordeel. Mijn keuze was uiteindelijk dus vlug gemaakt.”

In 2017 studeerde David af als onderofficier binnen de landcomponent. “Defensie is een ideale carrièrestart want je leert heel veel op korte tijd en je oefent een gevarieerde job uit: vandaag sleutel ik aan voertuigen, morgen sta ik aan een schietstand en erna vertrek ik voor twee weken naar het buitenland. Je krijgt veel kansen en mogelijkheden bij Defensie.”

Defensie = avontuur

Technieker zijn bij Defensie is hot! Niet alleen mag je sleutelen aan de meest innovatieve F35’s of wagens, je kan ook mee op buitenlandse missies. Als technieker ben je een cruciale schakel voor het goede verloop van een missie. Jij moet immers je ‘go’ geven vooraleer de F35’s de lucht in of de wagens de straat op mogen.
Zo ging David in 2019 mee naar Niger en in 2020 bracht hij enkele maanden door in Afghanistan. “Niger was een heel speciale ervaring want het was de eerste keer dat we daar met Defensie kwamen. We moesten nog een heel kamp opbouwen waardoor ik overal een beetje meehielp: zandzakken vullen om een muur te bouwen of zelfs patatten schillen (lacht).”

“In Afghanistan hadden we al een heel dorp geïnstalleerd dus daar deed ik vooral mijn hoofdtaak: sleutelen aan voertuigen zodat de mensen op het terrein zich konden verplaatsen. We hebben ook een nieuwe gepantserde wagen, zo kunnen wij ons in de toekomst nog veiliger buiten het kamp begeven voor bijvoorbeeld een depannage.”

Uitdagend maar interessant

Veel bijleren, interessante mensen van over de hele wereld ontmoeten en creatief zijn. Zo omschrijft David zijn tijd op een buitenlandse opdracht. “Je hebt daar niet al het materiaal ter beschikking dat je in België hebt, je moet dus creatief zijn en oplossingen zoeken als je een bepaald onderdeel niet hebt. Dat is soms een uitdaging, maar dat maakt het vooral ook interessant.”

De sfeer op de werkvloer zit goed, vertelt David. “Je hebt een bepaalde band met je collega’s die anders is dan bijvoorbeeld in een fabriek. Je zit 24u op 24u bij elkaar en je kent elkaar door en door. Je weet wat je aan elkaar hebt.”

Nooit uitgeleerd

“Bij elk nieuw voertuig dat we binnenkrijgen, moeten we een specifieke cursus volgen om een brevet te behalen. Dat geldt dan als bewijs dat je aan het voertuig mag sleutelen. Je bent dus nooit uitgeleerd bij Defensie. Ik wil hier graag nog lang blijven werken en voor toekomstige buitenlandse opdrachten stel ik me zeker en vast kandidaat!”

Ik wil hier graag nog lang blijven werken en voor toekomstige buitenlandse opdrachten stel ik me zeker en vast kandidaat!

Ontdek deze werkgever

Related Organization