Florence Malchair

Consultant diversiteitsmanagement
Related Organization
Icoon medewerker zonder foto

Waarom koos je ervoor om te werken voor de federale overheid?

Ik had de kans om in mijn tweede jaar master stage te doen bij de FOD Financiën. Ik voelde me er onmiddellijk thuis, als een volwaardige medewerker, en volledig geïntegreerd in het team. Het was zeker de moeite waard. De inhoud van mijn job, de sfeer en de werkomstandigheden spraken me onmiddellijk aan. Ik wist toen al dat ik na mijn studie zou solliciteren bij de federale overheid.

Wat is het leukste aan werken bij de federale overheid?

Dankzij de flexibele werktijden en het telewerken kan ik een goed evenwicht bewaren tussen mijn werk- en privéleven. Dat is voor mij heel belangrijk, het maakt het makkelijker om me te organiseren en te ontwikkelen. Ook de mogelijkheden voor opleiding, loopbaanontwikkeling en mobiliteit zijn zeer interessant.

Wat vind je het leukste aspect van je werk?

Ik werk in een team waar veel onderlinge steun is en mijn manager is ook erg behulpzaam. Ik werk met vertrouwen en autonomie, wat stimulerend is! Ik deel mijn ideeën en gedachten met mijn collega's en dat helpt me om meer kwalitatief en verrijkend werk te leveren.

Je werkt als consultant diversiteitsmanagement. Wat doe je precies en wat is het leukste aan je job?  

Ik werk intern aan diversiteitsmanagement voor een inclusief personeelsbeleid bij de FOD BOSA, maar ook meer transversaal voor de hele federale overheid. Ik geef advies, steun en voorlichting over vragen rond diversiteitsregelgeving.  
We zorgen ook voor terugkerende acties en nieuwe projecten rond diversiteit en inclusie in brede zin. Dit kan betrekking hebben op een specifieke doelgroep of op alle federale werknemers in een intersectionele aanpak. We steunen actief het Federal Diversity Network. Zo organiseren we bijvoorbeeld in nauwe samenwerking de jaarlijkse federale dag van de diversiteit.

Mijn job is heel divers, en daar hou ik van. De samenwerking met mijn collega's, maar ook met vele partners, zowel intern als extern, is vruchtbaar.

Wat ik in mijn dagelijkse werk bijzonder motiverend vind, is dat er op het gebied van diversiteit altijd ruimte is voor verbetering! 
Het is een grote uitdaging om de federale overheid steeds inclusiever en diverser te maken. Het is zo’n breed en omvangrijk onderwerp. Er is nooit een saai moment!

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid? 

Toen ik solliciteerde naar een job bij de federale overheid, was het de eerste keer dat mijn korte werkervaring geen probleem was.
In de federale overheid is beroepservaring immers niet voor elke functie vereist. Dit geeft jonge afgestudeerden de kans op een eerste job.
Iedereen heeft een echte kans!
 

Ik werk met vertrouwen en autonomie, wat stimulerend is!

Ontdek deze werkgever

Related Organization