Frederik Dekens

Medewerker Communicatie, Imago en Public Relations
Related Organization
Portret Frederik Dekens

Vertel eens iets meer over je job? 

Ik werk op de dienst “Communicatie, Imago en Public Relations” aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Officieel doe ik dat als administratief deskundige, maar mijn job is veel gevarieerder dan die titel doet uitschijnen. Om te beginnen is er een organisatorisch luik: ik regel de vergaderzalen, organiseer mee allerhande evenementen en sta in voor de begeleiding op ceremoniën. Maar evengoed doe ik heel wat communicatiewerk: ik beheer de website en sociale media, schrijf artikels, werk aan publicaties, … Ik behandel ook vragen van ouders of leerlingen en geef af en toe rondleidingen op de school.  

Op welk moment tijdens je job was je het meest trots? 

Een simpele “prima, bedankt” is altijd leuk om te horen, maar de complimenten die ik kreeg na het organiseren van een workshop voor zo’n 300 instructeurs van Defensie, blijven wel bij. En natuurlijk haal ik ook voldoening uit het schrijven van een goede tekst en de appreciatie die ik ervoor van anderen krijg. 

Wat vind je van je werkgever? 

Defensie is binnen de federale overheid een apart wereldje, waaraan ik even moest wennen. De eerste mail die ik ontving, stond vol met afkortingen. Een typisch militair gegeven blijkbaar, het leek wel Chinees. Maar intussen lees ik vlot dat soort Chinees en is het vooral de samenhorigheid die ik hier waardeer.  

Ik kom uit de privésector en mijn keuze voor de federale overheid en de KMS in het bijzonder was dus een beetje een sprong in het diepe. Hoewel we hier ook voor uitdagingen staan, zoals beperkte budgetten of een ietwat rigide administratieve structuur, voel ik me voor het eerst sinds lang geruggensteund. Al snel voelde ik me een radertje in het groter geheel en het maakt me fier daar deel van uit te maken.  

Ervaar je dat je mee het verschil maakt voor de samenleving? 

Ja, het voelt alsof ik meewerk aan de toekomst, een ‘work in progress’. De oorlog in Oekraïne toont dat mijn werk kadert in een groter geheel, waar ik vanuit mijn rol ook iets aan kan bijdragen.  

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid? 

Iedereen kent het aloude cliché van de luie ambtenaar. Ik vermoedde al dat dit beeld achterhaald was en ik kan zeggen dat het wel degelijk zo is. Sommigen voldoen nog aan dat profiel, maar zij zijn de uitzondering op de regel. 
Waag je kans, zou ik dus zeggen. Ga ervoor en je zal het je niet beklagen! 

Het voelt alsof ik meewerk aan de toekomst, een ‘work in progress’.

Ontdek deze werkgever

Related Organization