Kristof Verlé

Inspecteur arbeidshygiëne
Portret Kristof Verlé

Wat doe je concreet? / Hoe ziet je jobdag eruit? 

Ik doe werkplaatsmetingen in bedrijven. Wij meten de blootstelling van werknemers aan onder andere organische oplosmiddelen en toetsen die aan de wettelijk bepaalde grenswaarde. Deze metingen gebeuren als gevolg van een klacht of omdat er een bepaalde campagne loopt. Mijn werk bestaat uit metingen doen in de bedrijven zelf (heel België) en analyse uitvoeren van de stalen in het laboratorium. Ik verwerk de gegevens achteraf in een rapport. Ik doe voornamelijk de analyses met gaschromatografie, maar ons labo heeft een brede waaier aan analytische toestellen om allerhande metingen uit te voeren: dieselroet, bepaling van metalen, asbestmetingen, enz. 

Elke werkdag is dus verschillend, van voorafgaande bezoeken in bedrijven, de meting zelf en de analyse achteraf in het labo. 

Waarom doe je je job graag? Wat boeit je in je werk? 

Vooral de diversiteit aan taken spreekt me aan. Het werken met analytische toestellen in het labo maar ook het ter plaatse in bedrijven gaan. Je komt veel in bedrijven waar je anders nooit zou komen, je bent regelmatig op de baan voor metingen en je kan achteraf ook de analyses zelf uitvoeren in het labo, heel divers dus. We werken ook met een kleine groep mensen in het labo wat het aangenamer maakt om samen te werken.

Waarom als inspecteur arbeidshygiëne werken bij de FOD Werkgelegenheid? 

Deze job is ideaal voor mensen die niet continu op dezelfde plaats willen werken of geen bureaujob van ‘9 to 5’ willen. 

We hebben een goede verloning en een kilometervergoeding. Bovendien is je eigen wagen omnium verzekerd via het werk tijdens dienstopdrachten. Onze standplaats is ons thuisadres en we krijgen ook een bureau- en internetvergoeding en maandelijks een onkostenvergoeding. Onze job is ook niet 9 to 5. Vooral op dagen dat er metingen moeten gebeuren, moet je soms om 6 of 7u al beginnen meten in het bedrijf. 

Daarnaast is onze FOD soepel in thuiswerk en deeltijds werken waardoor je dus de kans hebt om werk en privé perfect op elkaar af te stemmen. 

Deze job is ideaal voor mensen die niet continu op dezelfde plaats willen werken.

Ontdek deze werkgever