Marine Kravagna

Energie-attaché en coördinator Green Deal
Portret Marine Kravagna

Wat houd jouw werk in?

Ik ben aan de slag bij de FOD Buitenlandse Zaken als energie-attaché en coördinator Green Deal, een reeks beleidsinitiatieven van de EU om Europa klimaatneutraal te maken.

Mijn belangrijkste taak bestaat erin om het Belgische standpunt te coördineren bij dossiers in verband met die twee domeinen, zodat we met eensgezinde stem spreken op Europese bijeenkomsten. Om tot een eengemaakt standpunt te komen, onderhoud ik nauwe contacten met de betrokken ministeries en instanties op Belgisch niveau, maar ook met de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU.

Wat vind je zo leuk aan je job?

Ik haal er veel voldoening uit om te werken aan zeer actuele kwesties, die vaak een politiek luik hebben. De thema’s waar ik op werk, behoren tot de belangrijkste vraagstukken van onze tijd. Er beweegt veel op dat vlak en je weet dat er nog veel werk zal moeten worden verzet. Daarnaast geeft de verscheidenheid aan taken en uitdagingen me ook energie, zo verloopt elke week anders. Alles bij elkaar bezorgt dit werk me een zeer goed gevoel. Ik zie me dus nog even evolueren bij de FOD Buitenlandse Zaken.

Waarom is de federale overheid een goede werkgever?

Werken voor de FOD Buitenlandse Zaken en bij uitbreiding de federale overheid in zijn geheel, betekent dat je de kans hebt om te werken binnen een groot aantal domeinen. Als je aan iets nieuws toe bent, hoef je niet meteen van werkgever te veranderen maar kan je intern een nieuwe uitdaging aangaan. Dat maakt dat er kansen liggen om hier een lange carrière uit te bouwen. En natuurlijk kan je jezelf zo ook blijven ontwikkelen, zeker in combinatie met de opleidingscultuur die er heerst.

Wat ook meespeelde in mijn keuze, is de tweetalige of zelfs meertalige werkomgeving waarin ik terecht zou komen. Maar wat me uiteindelijk nog het meeste motiveerde om voor een overheidsdienst te gaan werken, is dat ik nu kan werken voor de burgers, de samenleving in zijn geheel. Tot op vandaag haal ik daar erg veel motivatie uit.

Er zijn hier mogelijkheden om een lange carrière uit te bouwen.

Ontdek deze werkgever