Maxime Darge

Community Manager
Portret Maxime Darge

Sinds maart 2022 werk ik als community manager bij de algemene directie externe communicatie van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister. In de eerste plaats sta ik dus in voor de socialemediakanalen die door de Kanselarij beheerd worden maar ik bied bijvoorbeeld ook ondersteuning aan de communicatie rond de ministerraad.  

Wat is het leukste aan werken bij de federale overheid?

Vanaf het begin voelde ik me meteen welkom. Daarnaast maakte de professionele omgeving en de grote collegialiteit een diepe indruk op me. Iedereen helpt elkaar en springt bij waar nodig. Het werk is afwisselend, en zijn er veel mogelijkheden om opleidingen te volgen en te blijven groeien. Hoewel we uiteraard binnen een vast kader werken is er veel aandacht voor de persoonlijke ontplooiing en het welzijn van iedereen. Nieuwe ideeën en initiatieven worden actief aangemoedigd en geapprecieerd. Er is ook een grote diversiteit aan kennis en ervaring aanwezig onder de collega’s, die deze bovendien maar wat graag delen. De inhoud van de job blijft steeds evolueren, wat het ook op lange termijn boeiend maakt. Niet onbelangrijk om ten slotte te vermelden is de aandacht voor de work-life balance.

Op welke van jouw realisaties of projecten ben je het meest trots?

Met de grote vrijheid die ik kreeg om mijn taak in te vullen ging ik eerst aarzelend maar daarna steeds zelfzekerder aan de slag. Zo maakte ik voor onze socialemediakanalen een reeks korte, wekelijkse stories over Belgische kunst, vertrekkende vanuit mijn liefde voor kunst en geschiedenis. Het project bracht best wat extra werk met zich mee maar de voldoening en de reacties achteraf waren het meer dan waard. Daarnaast uniformiseerde ik onze communicatie op sociale media, kwam met een hedendaagse look op de proppen en zette in op een reactieve en toegankelijke overheidsdienst via sociale media.

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid?

Laat je niet leiden door oude clichés: werken voor de federale overheid biedt je tal van kansen om jezelf te ontwikkelen, met aandacht voor welzijn en zelfontplooiing. Ik zou zelfs zeggen: meer dan in de privésector. Die langetermijninvestering in het menselijk kapitaal van de organisatie vind ik zeer vooruitstrevend en kan ik enkel maar aanmoedigen. Uiteraard zijn er tal van uitdagingen maar het is geruststellend te weten dat je deel uitmaakt van een competent en ervaren team. Wat me ook opvalt is dat er constant gebouwd wordt aan de overheid van morgen, zowel op professioneel als op technologisch vlak.   
 

Vanaf het begin voelde ik me meteen welkom.

Ontdek deze werkgever