Mounia Selmani

Architecte
Related Organization
Portret Mounia Selmani

Hoe heb je de Regie der Gebouwen leren kennen?

Toen ik naar de les ging, liep ik vaak langs de hoofdzetel van de Regie der Gebouwen en zag ik steeds de advertentie “De Regie der Gebouwen werft aan”. Op een dag heb ik de website geraadpleegd en zag ik dat er een vacature was die mij zou kunnen interesseren en net toen was er een betrekking open voor junior architect. Ik heb dus gesolliciteerd en ben op 1 februari 2019 bij de Regie der Gebouwen begonnen. 

Wat houdt deze architectuurstage in?

Aan het einde van zijn studies moet een architect gedurende 2 jaar stage lopen onder toezicht van een architect die al minstens 10 jaar ingeschreven is bij de Orde van Architecten. De proffen hebben het altijd over onafhankelijke architectenbureaus, maar nooit over de mogelijkheid om stage te lopen bij de overheid. Bovendien wist ik niet dat dit mogelijk was, pas tijdens mijn aanwerving heeft de Dienst Talent mij erover ingelicht. 

Is er een verschil tussen stage lopen in de overheidssector en in de privésector?

Het voornaamste verschil is dat men in de overheidssector met alles in aanraking komt: er wordt minder getekend maar men houdt zich ook bezig met werven, het administratieve gedeelte, vergaderingen,... Maar als ik een dag als zelfstandige werk, dan zou ik globaal gezien dezelfde functie hebben als bij de Regie der Gebouwen. Het creatieve aspect en de omvang van de gebouwen kunnen uiteraard variëren, maar mijn taak blijft dezelfde: de wensen en behoeften van de klanten uitdenken en verwezenlijken. 

Hoe ervaar je deze eerste beroepservaring?

Ik prijs mezelf gelukkig! Ik heb veel autonomie maar werd bij projecten niet aan mijn lot overgelaten, er is steeds iemand om me te helpen of om mijn vragen te beantwoorden. Het is dus een mooie eerste ervaring.
 

Ik heb veel autonomie maar word bij projecten niet aan mijn lot overgelaten.

Ontdek deze werkgever

Related Organization