Nio

Medewerker service desk
Related Organization
Portret Nio

Van de schoolbanken naar FOD Justitie

Ik heb in mijn middelbaar een hotelopleiding gevolgd, maar ik ben ook heel handig met ICT. Toen ik na mijn afstuderen op zoek ging naar werk zag ik de vacature van Technisch Assistent bij FOD Justitie en heb ik meteen gesolliciteerd. Daarna ging het erg snel en was ik aangenomen, ondanks dat ik net van de schoolbanken kwam en geen ICT-achtergrond had.

Samen met nog wat Technisch Assistenten die toen ook net startten, kreeg ik veel ondersteuning van de chef. Hij is veel met ons bezig geweest om alles uit te leggen en daar ben ik dankbaar voor. Maar tegelijkertijd is het ook je eigen leerschool die je zelf in handen hebt. Ze verwachten dat je er zelf ook wel mee aan de slag gaat en experimenteert. Uiteraard kan je bij je collega’s wel terecht voor vragen.

Dat is ook wat zo ongelooflijk goed zit bij FOD Justitie: het team. Iedereen staat voor elkaar klaar en we vullen elkaar mooi aan. Sommige van mijn collega’s mag ik ondertussen zelfs vrienden noemen. We spreken na het werk wel eens af en gaan dan iets drinken. Dat is echt de max.

Veel uiteenlopende taken

Een werkdag? Die ziet er elke dag anders uit. Het ene moment ben ik een kapotte laptop aan het openschroeven en het volgende moment ben ik bezig met de aanvraag voor een nieuw toestel. Die variatie vind ik heel leuk. Ik bepaal ook grotendeels zelf hoe mijn werkdag eruit ziet. We hebben glijdende uren, dus ik mag zelf kiezen wanneer ik aan mijn dag begin. Ik ben een vroege vogel, dus meestal begin ik rond 7u30 of 7u45. Maar ik bepaal ook voor een groot deel wanneer ik wat doe. Staat mijn hoofd even niet naar administratie? Dan doe ik iets anders en pik ik dat later weer op. Tenzij er een probleem is dat dringend moet worden opgelost, dan heeft dat natuurlijk altijd voorrang. En als ik dan de oplossing kan vinden, is mijn dag goed.

Achter de schermen maken we het verschil

We komen misschien niet heel veel in de spotlight, maar wat we doen is wel cruciaal voor de werking van FOD Justitie. Er wordt veel geïnvesteerd in de toekomst om alles nog digitaler te maken. Zonder ICT zouden we terug naar het Stenen Tijdperk gaan. Het is niet meer weg te denken. Ook mijn inbreng om bepaalde zaken efficiënter aan te pakken, wordt geapprecieerd. Zo heb ik een systeem voorgesteld om het inplannen van afspraken met ICT te vergemakkelijken. Vroeger was er veel mailverkeer om een afspraak in te plannen, maar nu hebben we een online tool waarin iedereen onze agenda kan zien en wanneer er dus nog een plaats vrij is. Via die tool kunnen ze dan iets inplannen en wij zien meteen wie wanneer komt.

Elke dag kom je wel een andere uitdaging tegen. Het juiste antwoord vinden, geeft tonnen energie!

Ontdek deze werkgever

Related Organization