Sami

Master managementondersteuning
Related Organization
Portret Sami

Met de juiste motivatie kom je ver 

Er heerst bij Justitie een cultuur van kansen grijpen en bijleren. Je moet je dus vooral niet laten tegenhouden door je academische achtergrond. Met de nodige goesting kom je hier al heel ver. Ik heb sociaal werk en internationale politiek gestudeerd, maar ben nu attaché Managementondersteuning. Een diploma van Vlerick Business School was dus niet nodig, alleen een stevige portie motivatie en passie voor analyse!   

Noem ons maar traag en oubollig! 

Ik wou altijd iets doen dat maatschappelijk relevant is en daarvoor zit ik hier op de juiste plek. Ja, Justitie is soms een beetje traag en oubollig, maar dat zie ik net als een voordeel van de job. Ik kan hier mee bergen verzetten en mijn stempel drukken, want de organisatie is volop in beweging. We hebben één doel voor ogen: Justitie sneller, menselijker en straffer maken voor de burgers.  Mijn persoonlijke missie? Alle lagen van de organisatie blijven wijzen op de mensen voor wie we het doen.    

Kleine ingrepen, grote impact 

Het blijft een uitdaging om iedereen mee te krijgen met verandering. Zeker bij zo’n grote organisatie, waar de dingen al jaren op een bepaalde manier gebeuren. Toch is er soms maar een kleine ingreep nodig om een groot verschil te maken. Zo werden wij als team vroeger gezien als ‘controleurs’ die mensen kwamen vertellen hoe ze moesten werken. Door collega’s simpelweg vaker en sneller te betrekken bij wat we doen, is er een enorme cultuurshift gekomen. Nu zien ze onze meerwaarde en willen ze graag met ons samenwerken.    

Blijven groeien 

Ik zou de cultuur bij Justitie beschrijven als een cultuur van vertrouwen, erkenning en groei. Geen micromanagement, veel vrijheid en de nodige complimenten van tijd tot tijd. Zo hebben we een wekelijks complimentenrondje op Teams. Van bij je start word je aangemoedigd om te blijven leren en groeien. Groei staat centraal! Zo wordt aan je loopbaan werken gemotiveerd. De boodschap luidt dat je aan je carrière en toekomst moet werken, continu bijscholen en groeien worden aangemoedigd. Daarnaast worden er veel ontwikkelingsmogelijkheden aangereikt. Van ideeën uitwisselen met andere overheidsdiensten om inspiratie op te doen, tot heldere communicatie over de noden en opportuniteiten binnen Justitie over de verschillende entiteiten heen. Daarom weet ik dat ik hier altijd een job zal vinden die mij blijft boeien. 

Ik kan hier mee bergen verzetten en mijn stempel drukken, want de organisatie is volop in beweging!

Ontdek deze werkgever

Related Organization