Sarah De Leeuw

Medewerker 1ste lijn
Related Organization
Portret Sarah De Leeuw

Vertel ons eens over je werk… 

Ik werk binnen het team 1ste lijn van de FOD BOSA. Hier behandel ik de mails en oproepen van zowel kandidaten als burgers die vragen hebben over selecties, digitale toegangen, … Het eerste contact met de FOD BOSA verloopt meestal via ons team en wij verwijzen dan door naar de juiste dienst indien nodig. 

Ook staan wij in voor het onthaal van de mondelinge testen en het onthaal op het gelijkvloers. Bij de mondelinge testen onthalen wij de kandidaten die een mondelinge taaltest of een interview komen afleggen. Als we onthaalwerk doen op het gelijkvloers dan is dit meestal om kandidaten of bezoekers de juiste weg te wijzen in ons gebouw en we helpen hen ook verder als ze hun QR-code vergeten zijn om het gebouw te betreden. 

Herinner je je eerste werkdag? 

Absoluut! Ook al is dit 5 jaar geleden (Ik ben gestart op 17/10/2016), ik herinner het me als de dag van gisteren. Ik werd ontvangen door een hr-medewerker die me meteen een rondleiding gaf, mijn materiaal overhandigde en daarna met mij naar mijn team ging. Daar werd ik enorm vriendelijk onthaald door de Franstalige collega van mijn teamchef. Hij leerde me de knepen van het vak aan het onthaal en mijn Frans ging er ook goed op vooruit. Later leerde ik de andere collega’s kennen die me hielpen met de mails en telefoons. Ook daar werd ik supergoed onthaald! 

Welke weg heb je gevolgd vooraleer je bij BOSA werd aangeworven? 

Ik ben afgestudeerd als begeleider in de jeugd- en gehandicaptenzorg. Ik ben een heel sociaal persoon en ben graag met mensen bezig. Toen ik daar niet méér dan 20 uur per week kon werken, besloot ik om over te stappen naar de federale overheid mits een duwtje in de rug. "Sarah die 8u per dag aan een bureau gaat zitten, dat kan niet" was het gedacht van velen. Maar kijk nu, nog steeds op post en ik zou niets liever willen! 

Welke selectieprocedure heb je doorlopen? 

Ik solliciteerde voor de functie ‘callcentermedewerker’. Hiervoor heb ik een generieke screening afgelegd en een interview. Nadien deed ik nog mee aan testen om statutair in dienst te treden. 

Werken voor je huidige werkgever is dat volgens jou een voordeel? 

Ik vind dat we enorm veel voordelen hebben: Telewerken (wat de balans privé-werk kleiner maakt aangezien je veel thuis kan werken en met kleine kindjes is dit zeker een must), goede verbinding qua openbaar vervoer (de FOD BOSA ligt op 200 meter van het station Brussel-Noord), we werken met flexspaces waardoor je geen vaste plaats aan een bureau hebt, maar je zelf je plaats kan kiezen. In mijn functie is dit meestal het onthaal of een rustige plaats waar we oproepen kunnen beantwoorden. 

Op welke verwezenlijking ben je het meest trots? 

Ik ben enorm trots op mezelf dat ik de stap heb gemaakt om over te schakelen van de zorgsector naar de publieke sector. Niemand dacht dat dit iets voor mij ging zijn, mezelf incluis.Ik ben enorm blij dat ik nog steeds deel uitmaak van het team binnen de FOD BOSA. Ik krijg veel kansen en verantwoordelijkheid voor bepaalde taken en dat is een echte boost voor je motivatie! 

Wat is jouw grootste realisatie uit jouw loopbaan bij BOSA? 

Ik heb in 2020 een handleiding gemaakt voor het team 1ste lijn omdat wij toen stagiairs in ons team hadden. Deze handleiding heeft me weken gekost en toen ze klaar was, was ik enorm fier op mezelf! Ook de feedback van de collega’s deed deugd!

"Sarah die 8u per dag aan een bureau gaat zitten, dat kan niet!" was het gedacht van velen.

Ontdek deze werkgever

Related Organization