Tanja Bruggen

Arbeidsinspecteur - expert
Icoon medewerker zonder foto

Waarom koos je ervoor om te werken voor de federale overheid? 

In mijn schoolstages heb ik gezien hoe het niet moest. Dus koos ik voor een job zekerheid/stabiliteit en de correcte behandeling. Hier kwam ik dan al snel uit bij Selor, waar ik gesolliciteerd heb voor vacatures binnen de Federale overheid en een job vond die aan deze voorwaarden voldeed.   

Wat is het leukste aan werken bij de federale overheid? 

De afwisseling in mijn job.

Er zijn ook leuke extra’s bij de federale overheid zoals Benefits at work, waar je kan genieten van voordelen op privé-uitstapjes/kortingen. 

Wat is het leukste aan werken bij je huidige werkgever?

Ik doe mijn huidige job als arbeidsinspecteur/expert heel graag. Ik kom iedere dag in andere situaties terecht, kom andere mensen tegen. Deze job blijft een uitdaging en is nooit saai. Ik kom op voor de rechten van de werknemers en bestrijd oneerlijke concurrentie tussen werkgevers. 

Wat betekent flexibiliteit op het werk voor jou?  

Work-life Balance is belangrijk en dit kan perfect in mijn job! De vrijheid die mijn werkgever me geeft, maakt dat ik mijn werk en privéleven perfect op elkaar kan afstemmen.  

Je werkt als arbeidsinspecteur / expert. Wat doe je precies en wat is het leukste aan je job? 

Ik werk als arbeidsinspecteur/ expert bij de FOD WASO. Het leukste aan de job vind ik de afwisseling. Iedere werkdag is anders. 

Op welke van jouw realisaties of projecten ben je het meest trots?

In dossiers/loonnazichten kijk ik na of de werknemers het loon en de vergoedingen krijgen, waar ze recht op hebben conform de bepalingen van het paritair comité. Ik probeer de werkgever steeds te overhalen om dit alsnog toe te kennen, als het niet correct verliep. Er alsnog voor zorgen dat de werknemers krijgen, waar ze recht op hebben, daar ben ik het meest trots op in mijn job. 

Hoe lang denk je nog te werken voor de federale overheid?

Ik zie mij deze job de rest van mijn carrière nog uitvoeren.  

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid?

Gewoon doen, je gaat het jezelf niet beklagen. Moest de gekozen job je niet liggen, zijn er binnen de overheid nog zoveel mogelijkheden om over te schakelen naar een andere job. Je wordt hier steeds goed begeleid. 

In welke zin maak je met je job het verschil voor de samenleving?

Ik kom op voor de rechten van de werknemers en bestrijd oneerlijke concurrentie tussen werkgevers. 

Hoe voelt het om met je job het verschil te maken voor de samenleving?

De samenleving kent vaak de inhoud niet van mijn job. Eens ik er uitleg heb over gegeven, wat we net doen, dan vinden de mensen de arbeidsinspectie niet meer zo slecht klinken. 

Welk professioneel parcours heb je afgelegd voor je bij de FOD WASO kwam?

Ik ben gestart in 2008 als administratief medewerkgever bij de directie Reglementering bij de RSZ in Brussel.

In 2013 ben ik overgestapt naar de FOD WASO, waar ik eerst in Leuven als arbeidsinspecteur aan de slag ging. Minder dan 1 jaar later kon ik al een overstap maken naar Limburg, dichter bij huis en waar ik nog steeds werk.

Work-life Balance is belangrijk en dit kan perfect in mijn job!

Ontdek deze werkgever