Walter Lippens

Preventie-adviseur - arbeidsarts
Related Organization
Icoon medewerker zonder foto

Je werkt als preventie-adviseur - arbeidsarts. Wat doe je precies op een gewone werkdag en wat is het leukste aan je job?

Mijn werkdag bestaat vaak uit een afwisseling van raadplegingen, bijwonen van comités, uitbrengen van advies inzake preventie, uitvoeren van arbeidsplaatsbezoeken en werkpostanalyses, enzovoort… Dat het zo divers is, maakt het leuk. Ik ben er ook trots op dat ik goed kan samenwerken met alle federale overheidsdiensten waarvoor ik verantwoordelijk ben en ben dankbaar dat ik het vertrouwen krijg vanuit die hoek.

Hoe kwam je bij de federale overheid terecht en hoe bevalt ze jou als werkgever?

Ik koos simpelweg voor deze functie omdat ze overeenstemt met mijn opleiding en ervaring. En ik beklaag het mij niet. Ik kan rekenen op fijne collega’s en werk in een moderne organisatie die me de mogelijkheid geeft tot bijscholing en waar ik verder kan doorgroeien. Ik had vooraf ook voldoende informatie ingewonnen bij mensen die er al werkten, dus ik ging ervan uit dat het goed zou meevallen.
Wie werkt voor de federale overheid maakt (indirect) het verschil voor de samenleving. Wat betekent dat voor jou?
Mijn werk situeert zich in de sector van de preventie en welzijn op het werk, waarmee ik dus iets kan betekenen voor de gezondheid van grote groepen werknemers. Het komt erop neer dat ik verantwoordelijk ben voor iets wat erg belangrijk is voor alle mensen die werken. Daar voel ik me goed bij.

Wat zou je zeggen aan degenen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid?

Het loont zeker de moeite om de overstap te maken. In het bijzonder omdat de federale overheid alle mogelijkheden biedt die helpen bij de uitbouw van je loopbaan: je maakt kans op promotie via examens en er zijn tal van opleidingen, ook bijvoorbeeld om je Frans of Nederlands bij te schaven.

Ik werk in een moderne organisatie die me de mogelijkheid geeft tot bijscholing en waar ik verder kan doorgroeien.

Ontdek deze werkgever

Related Organization