Yana

Experte Well-being
Related Organization
Portret Yana

Hoe ik met een diploma International Supply Chain Management bij FOD Justitie terechtkwam?

Mijn tijd in de harde, cijfergerichte wereld van de logistiek leerde mij dat ik menselijkheid nodig had. Een bedrijf waar ze kijken naar het welzijn van hun medewerkers. Ik wist dat de overheid daar veel belang aan hecht, dus deed ik testen via Selor. In een latere fase kreeg ik dan functies te zien, met onder andere deze job als expert bij de dienst Well-being. Ik dacht: ‘Als die afdeling daar bestaat, dan moet het wel goed zitten!’. In mijn zoektocht naar een bedrijf met oog voor welzijn, vond ik dus een job waarin ik kan bijdragen aan het welzijn van anderen!

Van infosessies tot LGBTQIA+

Iedereen heeft wel een beeld van de ambtenarij of de wereld van Justitie, maar de vooroordelen kloppen niet. Een saaie bureaujob waarin je elke dag hetzelfde doet is niets voor mij. Ik sta in contact met heel wat andere afdelingen, van de penitentiaire inrichtingen tot de financiële dienst. De ene keer geef ik infosessies, dan ben ik weer een project aan het uitwerken. Het blijft afwisselend en vooral uitdagend. Een project waar ik heel trots op ben, is het rondetafelgesprek dat we hebben georganiseerd rond LGBTQIA+. Samen met medewerkers hebben we zo ons actieplan rond genderdiversiteit op punt gezet. Dat was niet alleen heel waardevol, we kregen ook heel fijne reacties!

Van kleine gelukjes tot motiverende teambuildings

Ik zit in een topteam van mensen die intussen veel meer zijn dan collega’s. Ik kan oprecht zeggen dat ik op het werk vrienden heb gemaakt. We kunnen altijd bij elkaar terecht, maar ook bij onze leidinggevenden. We genieten samen van onze ‘kleine gelukjes’. Dat kunnen schouderklopjes zijn of positieve feedback, maar ook interne nieuwsberichten die rondgaan over onze projecten. Die hangen we in A3-formaat tegen de muur, zodat we er elke dag naar kunnen kijken. Ook van bovenaf krijgen we de nodige waardering. Tijdens onze laatste teambuilding vroeg onze leidinggevende bijvoorbeeld om allemaal iets benoemen waar we trots op zijn. Zo stonden we samen even stil bij wat we hebben verwezenlijkt! 

Nog niet overtuigd? Wacht!

Als mensen mij vragen hoe het is om bij Justitie te werken, dan zeg ik dat je bij een werkgever terechtkomt die echt om je geeft. Je kan goed je werk- en privéleven in balans houden, zonder dat je je ook maar een dag verveelt. De uitdagingen blijven op je afkomen. Je wordt beloond voor je harde werk met erkenning én een mooi loon. Als je op zoek bent naar het cliché ambtenarenbestaan, dan moet je ergens anders zoeken. Maar als je in een toffe werkomgeving wil meewerken aan de veiligheid van de maatschappij, dan moet je niet twijfelen.
 

Een saaie bureaujob waarin je elke dag hetzelfde doet, is niets voor mij.

Ontdek deze werkgever

Related Organization