Yannick Woestenborghs

Dossierbeheerder
Portret Yannick Woestenborghs

Waarom de keuze voor deze job bij het RIZIV?

Ik werk al sinds 2009 voor de federale overheid. Ik ben begonnen als cipier, maar na elf jaar was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. In plaats van een job midden in de actie, wou ik overschakelen naar een job achter de schermen, met meer papierwerk. Een stabielere job ook, met vaste uren, en met de mogelijkheid om zowel individueel als in team te kunnen werken. Ik heb daarom meegedaan aan de testen voor administratief assistent. De functie bij het RIZIV was een van de eerste die mij echt aansprak.   

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik werk als dossierbeheerder bij de Dienst voor Administratieve Controle. Ik behandel de inkomende mails en check of er al een dossier over bestaat. Indien nodig, maak ik een dossier aan en zorg ervoor dat dit bij de juiste persoon terechtkomt. Als de inspecteur klaar is met zijn of haar onderzoek en daar een verslag van gemaakt heeft, stuur ik dit door naar de betrokkenen. 

Wat spreekt jou het meeste aan?

Het is een afwisselende job omdat de cases zo verschillend zijn: het kan gaan om klachten over de ziekenfondsen, klachten over zwartwerk of domiciliefraude van een sociaal verzekerde, … Elk dossier heeft wel iets unieks. Het geeft mij ook voldoening dat ik met deze job echt een verschil kan maken. Het is belangrijk dat het geld van de ziekte- en uitkeringsverzekering op de juiste manier wordt ingezet en er geen misbruik van gemaakt wordt, door geen enkele partij. 

Welke competenties zijn nodig om deze job goed te kunnen uitoefenen?

Uiteraard moet je over de nodige pc-vaardigheden beschikken. Daarnaast is het heel belangrijk dat je steeds objectief blijft en discreet kan omgaan met vertrouwelijke info. Voorkennis over de procedures is niet nodig: zelf kwam ik in een volledig nieuwe wereld terecht, maar na enkele weken maakte ik al volwaardig deel uit van het team. 

Wat zijn voor jou de grootste voordelen van werken bij het RIZIV?

Hoewel ons nieuwe kantoor vlot bereikbaar is, vind ik het feit dat je een paar dagen per week kan thuiswerken een groot voordeel. Bovendien kwam ik in een fijn team terecht en maakt mijn leidinggevende elke week tijd vrij om te vragen hoe het met mij gaat. Dat vind ik echt top. 

Is er ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien?

Ik krijg de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Zo is onze dienst volop aan het moderniseren op het vlak van informaticatoepassingen, wat ik heel interessant vind. Met de nodige bijscholing zou ik hier graag nog beter in worden. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden, wat voor mij wel belangrijk is. Ik ben geslaagd voor de selectietesten voor bevordering naar niveau B dus mochten er mogelijkheden zijn in de toekomst zou dat ideaal zijn.

In plaats van een job midden in de actie, wou ik overschakelen naar een job met meer papierwerk.

Ontdek deze werkgever