Ministerie van Defensie

Defensie banner

Wie zijn we?

Een job bij Defensie is nooit zomaar een job. Het is een missie. Bij Defensie is iedere job een onmisbare schakel in de ketting die de welvaart en vrijheid van alle burgers van ons land beschermt. Die verantwoordelijkheid vraagt om talent.

En talenten, die hebben we allemaal. Iedereen heeft zijn passies en zijn sterke punten. En die kwaliteiten maken bij Defensie het verschil. Je wordt niet als soldaat op de wereld gezet, maar misschien heb je wel alle potentieel om het te worden.

Bij Defensie scherpen we je talenten aan tot echte skills. We voorzien alle ondersteuning voor jouw persoonlijke groei. Dankzij de kansen tot zelfontwikkeling, talrijke doorgroeimogelijkheden, unieke ervaringen en permanente vorming halen we het maximale uit elk talent. En dus ook uit elk individu.

Naast talent verwachten we ook de juiste attitude. We willen moedige militairen. Loyale mannen en vrouwen die openstaan voor avontuur. Flexibele teamplayers. Met eergevoel en doorzettingsvermogen. Want pas dan kan talent volledig tot zijn recht komen.

Defensie mag zich dan ook de grootste en meest diverse kweekvijver van talent in België noemen. En al dat talent wordt ingezet in functie van het belang van de hele bevolking. Omdat we geloven dat alle mensen recht hebben op vrede, op veiligheid. Op een toekomst…

Onze belofte aan de bevolking is: “Uw toekomst. Onze missie.”

Dat maakt werken bij Defensie dan ook niets minder dan een missie.
Jouw missie.

Werken bij Defensie, geen job, wel een missie

Projecten in de kijker

Onze waarden

 • Moed
 • Integriteit
 • Loyaliteit
 • Respect
 • Flexibiliteit
 • Samenwerking

Onze troeven

 • Sportieve omgeving :  Sport je graag maar moet dit van je baas steeds na je uren? Bij ons is je conditie verbeteren en op peil houden een deel van de job. Dus sporten tijdens de uren: doodnormaal.
 • Teamwork : Je staat er nooit alleen voor. Er staan steeds collega's naast jou op wie je kan bouwen. En samen een uitdaging aangaan, dat schept een onvergetelijke band.
 • Work/life balance : Eerlijk: je zal soms drukke periodes hebben of niet veel thuis zijn. Omdat je je voorbereidt op een opdracht, of op opdracht bent. Tussenin heb je ook rustigere periodes.
 • Aantrekkelijk loon : Je had het waarschijnlijk al gehoord, maar er zijn werkgevers die meer betalen dan je krijgt bij Defensie. Dat is zeker waar. Er zijn er ook heel wat die slechter betalen. Ook dat is waar. Je wordt er niet rijk van, maar je kan wel zeker zijn dat je goed je boterham verdient. En met extra premies voor operaties en gespecialiseerde taken kan je toch al gauw een aardig spaarpotje opzijzetten.
 • Afwisseling en uitdaging : Routine, dat is niks voor jou. Vandaag op oefening, morgen sport, volgende maand in het buitenland. En voor elk van die dingen ga jij tot het uiterste. Want je houdt wel van een uitdaging. Jij houdt ervan het maximale uit jezelf te halen.
 • Gelijke kansen : Iedereen gelijke kansen. Veel werkgevers goochelen ermee. Maar hoe vaak is dat ook de realiteit? Bij Defensie wel. Het ligt namelijk vast in de wet. Je krijgt dezelfde kansen als iedereen ongeacht je achtergrond, je geslacht of je geaardheid.
 • Doorgroeien : Je leert je job uitvoeren maar we zorgen dat je je verder blijft ontwikkelen, en andere talenten ontdekt. Je kan opleidingen volgen, krijgt nieuwe uitdagingen in een andere functie,... It’s all part of the job, want de wereld evolueert voortdurend en jij dus ook.
 • Werkzekerheid : Je houdt wel van wat afwisseling maar vindt dat werkzekerheid ook zijn voordelen heeft. Ook met een contract van bepaalde duur, heb je bij ons tal van mogelijkheden en weet je altijd duidelijk waar je aan toe bent.
 • Extralegale voordelen : Bij Defensie werken betekent niet alleen een aantrekkelijk loon, maar ook een heleboel extralegale voordelen. Ga je graag goedkoop op vakantie? Wil je een huis huren aan een betaalbare prijs? Voordelig pretparken bezoeken? Mooie kortingen krijgen op allerlei producten en diensten die onze sociale dienst aanbiedt in haar webshop misschien? Hier krijg je een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen bij Defensie.

Wie zoeken we?

 • Militairen: Werken als militair bij Defensie is een unieke ervaring. Jouw job valt niet te vergelijken met een job op de gewone arbeidsmarkt.
 • Burgers: Defensie bestaat niet alleen maar uit militairen. Er werken ongeveer 2.000 burgers op verschillende functies als federaal ambtenaar. En er worden regelmatig nieuwe functies opengesteld.
 • Reservisten : Als reservist gebruik je jouw kennis en ervaring in een andere omgeving. Je gaat voor de uitdaging en werkt samen met militairen aan een opdracht waar jouw skills en ervaring mee het verschil maken.

Aan de slag bij ons

Bij Defensie scherpen we je talenten aan tot echte skills. We voorzien alle ondersteuning voor jouw persoonlijke groei. Dankzij de kansen tot zelfontwikkeling, talrijke doorgroeimogelijkheden, unieke ervaringen en permanente vorming halen we het maximale uit elk talent. En dus ook uit elk individu.

En al dat talent wordt ingezet in functie van het belang van de hele bevolking. Omdat we geloven dat alle mensen recht hebben op vrede, op veiligheid. Op een toekomst…

Werken bij Defensie, geen job, wel een missie.
 

Onze organisatie in beeld - video