Rechterlijke Orde

Banner Rechterlijke Orde

Wie zijn we?

Wij zorgen ervoor dat je veilig op straat kan lopen, dat je huisbaas het contract nakomt, dat een inbreker gestraft wordt. En bovenal: we zorgen voor onze fundamentele vrijheden. Dat doen niet enkel zij die straffen uitspreken of bemiddelen. Dat doen we z’n allen. Als één team.

Projecten in de kijker

Samen uitdagingen aangaan
Toegegeven: ook bij ons liggen er nog wat uitdagingen op de plank. Daarom zetten we vol in op meer middelen, op meer digitalisering en op meer transparantie.
Onze organisatie bevindt zich op een scharnierpunt. Een moment waarop ook jij kan meehelpen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. 
Eén van onze ambitieuze projecten:

  • Digitalisering : De digitalisering van justitie is een ambitieus programma dat bestaat uit een geheel van digitale oplossingen, initiatieven en projecten. Dat zal zowel intern als extern voor een tastbare verandering zorgen en een antwoord bieden op de hedendaagse behoeften en noden van zowel de medewerkers van justitie als de burgers.

Onze troeven

Heel wat te bieden
Heb je de ambitie om door te groeien? Ook dat kan bij ons. Als griffier stoom je door naar een functie als griffier-hoofd van dienst en zelfs naar hoofdgriffier. Of van secretaris naar secretaris-hoofd van dienst en hoofdsecretaris. Of als jurist magistraat worden. Voor vele profielen liggen er kansen om carrière te maken. 
Wat appreciëren onze medewerkers zelf zo? Voornamelijk drie dingen:

  • het ruime opleidingsaanbod, mede dankzij een eigen opleidingsdienst
  • de collegialiteit
  • de gezonde balans tussen werk en privéleven

Wie zoeken we?

Diverse jobs over hele land
De rechterlijke orde, dat zijn de hoven en de rechtbanken (zoals het hof van beroep) en het Openbaar Ministerie, ook bekend als ‘het parket’. Verspreid over het hele land, van Oostende tot Aarlen, van Antwerpen tot Bergen. Je kan dus makkelijk dicht bij huis aan de slag. 

Weinig verrassend zoeken wij vooral straffe juristen. Maar ook: gedreven criminologen, enthousiaste griffiers en secretarissen, administratieve kraks, ICT-wizards, HR-experts, … Je hoeft dus geen rechten gestudeerd te hebben om bij ons aan de slag te gaan.
 

Sociale media

Je vindt ons terug via verschillende socialemediakanalen: 

Hoven en Rechtbanken:

Openbaar Ministerie: 

Aantal medewerkers

10800

Contactgegevens

Waterloolaan 115
1000 Brussel
België

Meer info over onze jobs