Test abstract redeneervermogen

De test abstract redeneervermogen is een computergestuurde test. Met dit soort tests peilen we naar je intellectueel en logisch redeneervermogen. Deze tests geven ons een idee van de mate waarin je flexibel kan werken met ongebruikelijke informatie en oplossingen kan vinden. Ze zijn zeer nuttig om je potentieel te beoordelen.

Hoe werkt de test?

In een test abstract redeneervermogen moet je regels afleiden uit abstracte informatie en moet je die regels op nieuwe informatie toepassen.

Je voorkennis, je opleiding of je ervaring hebben geen impact op je resultaat. Hierdoor kunnen deze tests goed voorspellen hoe je je verder zal ontwikkelen. 

Deze test bestaat in verschillende varianten:  

  • In één variant van deze test krijg je verschillende rijen met telkens 1 of meerdere basisfiguren en 1 of meerdere eindfiguren te zien.  Tussen beide types figuren staan één of meerdere symbolen.  Jij moet de figuren met elkaar vergelijken en zo het effect van elk symbool op de figuren achterhalen.
  • In een tweede variant van deze test krijg je een reeks figuren te zien die in een logische volgorde staan. Je moet uit een aantal opties de figuur kiezen die de reeks voltooit.
  • In een derde variant krijg je stroomdiagrammen te zien.  Elk van de diagrammen heeft een aantal lege cellen waarvoor je de inhoud moet kiezen op basis van de beschikbare informatie.
  • In een andere variant moet je een of meerdere bewerkingen uitvoeren op een lettercombinatie.  Jij moet de nieuwe lettercombinaties achterhalen.

Tips

In deze test speelt je snelheid een belangrijke rol. De test telt wellicht meer vragen dan je zal kunnen beantwoorden. Je moet een goed evenwicht zien te vinden tussen snelheid en kwaliteit.

Overige nuttige info

Duur

  • Instructies

    15 minuten

  • DUUR VAN DE TEST ZELF

    Maximaal 35 minuten

Demo

Deze demo is bedoeld om je vertrouwd te maken met hoe de vragen worden gesteld in een test abstract redeneervermogen.

De links naar de demo’s worden in een nieuw venster geopend.