Persoonlijkheidsvragenlijst

Een persoonlijkheidsvragenlijst is een computergestuurde test die steeds gecombineerd wordt met een interview. Deze vragenlijst geeft aan hoe jij jezelf ziet. Op die manier krijgen we informatie over de persoonlijkheidseigenschappen die van belang zijn voor de job waarvoor je solliciteert.

Hoe werkt de test?

Dit soort vragenlijst geeft een gedetailleerd en objectief overzicht van de persoonlijkheidskenmerken die bepalend zijn voor je professionele gedrag en prestaties.

In een persoonlijkheidsvragenlijst krijg je een reeks situaties, uitspraken, eigenschappen of standpunten aangereikt en moet je kiezen welke het meeste op jou van toepassing zijn of met welke je het eens bent.

De resultaten die je behaalt op een persoonlijkheidsvragenlijst kunnen er in geen geval toe leiden dat je van de selectie wordt uitgesloten. De resultaten van deze vragenlijsten worden enkel gebruikt als hulpmiddel bij het interview dat volgt op de persoonlijkheidsvragenlijst. 

Wanneer er een persoonlijkheidsvragenlijst wordt georganiseerd in het kader van een selectieprocedure, dan moet je die verplicht invullen.  Als je de vragenlijst niet invult binnen de tijd die je daarvoor hebt gekregen, kan je van de selectie worden uitgesloten. 

Tips

  • Blijf bij je eerste gedachte of indruk.
  • Denk niet te veel na. Antwoord zo snel mogelijk. 
  • Blijf jezelf.

Overige nuttige info

Duur

Geen tijdslimiet.