Nationaal Geografisch Instituut

Wie zijn we?

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) is een moderne en vernieuwende instelling voor de productie en het beheer van geografische gegevens en topografische kaarten in België. 

Het NGI draagt heel concreet bij tot de doelstellingen van de regering, door zijn toenemende rol als geobroker. Als coördinator en integrator op federaal niveau staat het borg voor de geografische referentiedata voor het volledige grondgebied. Niet toevallig staat het NGI onder voogdij van de minister van Defensie, onze bevoorrechte partner en nog steeds één van de belangrijkste gebruikers van onze kaarten. Het NGI biedt geografische informatie en diensten aan zowel overheden, professionals als particulieren. 

Het NGI neemt ook actief deel aan internationale dialogen over goed beheer van geodata (Europese Unie en Verenigde Naties) en is de organisator van BeGeo, hét jaarlijkse congres van de geografische informatiesector op nationaal niveau met een Europese reikwijdte.
 

Projecten in de kijker

Het NGI werkt aan heel wat projecten met een grote maatschappelijke relevantie. Zo schoten we te hulp bij de overstromingen in 2021 met het project geo4crisis, centraliseren we met tranportdata.be de toegang tot mobiliteitsdatasets en -diensten,  beschikken de hulpdiensten dankzij onze printtool steeds over geüniformeerd en up-to-date kaartmateriaal en werken we aan eTOD, een meldingsplatform voor luchtvaartobstakels. 

Onze waarden

Het NGI wil een open instituut zijn, het algemeen belang dienen en de duurzame ontwikkeling van onze samenleving actief steunen.

Het NGI omarmt 4 waarden: respect, vertrouwen, inzet en verantwoordelijkheid. Daarnaast hechten we veel belang aan een positieve ingesteldheid in ons denken en ons doen.

Onze troeven

Het Nationaal Geografisch Instituut is een relatief kleine organisatie waar iedereen elkaar kent. Niet voor niets spreken we zelf over onze ‘NGI-familie’. Met hoge anciënniteitscijfers en een laag verloop mogen we gerust zeggen dat het aangenaam werken is bij ons. 

Als werkgever biedt het NGI je veel mogelijkheden tot zelfontplooiing in een dynamische werkomgeving. Je krijgt autonomie en vertrouwen binnen een inhoudelijk uitdagende job. 

Om een goede start te verzekeren krijg je als nieuwe werknemer bij ons steeds een grondige opleiding. En ook doorheen je loopbaan stimuleren en ondersteunen we je in je verdere ontwikkeling. 

Naast een attractieve job en fijne collega’s krijg je bij het NGI ook een aantrekkelijk salaris, met tal van extra voordelen.  

Kortom, sterke idealen, collega’s die elke dag uniek maken, een dynamische werksfeer en een aangename bedrijfscultuur - het zijn die elementen die ons ‘op de kaart zetten’. 

Word jij binnenkort ook lid van onze NGI- ‘familie’? 

Wie zoeken we?

Wij zoeken medewerkers in verschillende functiecategorieën en met verschillende opleidingsniveaus. 

De gezochte profielen zijn overwegend bachelors of masters die een affiniteit hebben met geografische gegevens, zoals bachelors of masters in geografie, bio-ingenieurs, of andere profielen met een grafische of wetenschappelijke achtergrond. Zij zijn werkzaam bij het NGI als cartograaf (niveau B) of geograaf (niveau A).

Gelijke kansen vormen een rode draad doorheen ons aanwervingsbeleid.
 

Aan de slag bij ons

Om een goede start te verzekeren, voorzien we een grondige opleiding, vaak training on the job, waar nodig aangevuld met andere opleidingen. Bovendien bieden we een onthaaltraject waarin zowel de personeelsdienst, je leidinggevende als andere collega’s alles in het werk stellen om je inwerkperiode zo goed mogelijk te laten verlopen en je wegwijs te maken in je nieuwe werkomgeving en functie.

Onze voordelen

 • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
 • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
 • voordelige hospitalisatieverzekering
 • gratis medische zorgen via Defensie
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via Benefits@Work
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen
 • indien vereist voor de functie, beschikken over een gsm en laptop, tussenkomst in de gsm-kosten
 • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
 • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
 • werken in een 38-uren week, met voor de meeste functies uitgebreide telewerk-mogelijkheden
   

Onze organisatie in beeld - video

Aantal medewerkers

170

Contactgegevens

Kortenberglaan 115
1000 Brussel
België

Phone number
Email

Meer info over onze jobs

Email

Meer info over onze stages

Email