Valentin Lecomte

ICT Exploitatie technieker
Portret Valentin Lecomte

Wat doet een ICT Exploitatie technieker bij het NGI?

Wij zijn in de eerste plaats een ondersteunende dienst die luistert naar de verzoeken van onze collega's. Er is geen typische werkdag, ook al doen we dagelijks beheer- en onderhoudstaken. Ons werk is zeer gevarieerd en we werken zowel ter plekke als op afstand.

Zo gaan we af en toe naar de datacentra van het NGI, waar we een nieuwe installatie opzetten of een bestaande aanpassen. Recent hebben we bijvoorbeeld nog een volledig nieuw systeem voor videoconferenties geïnstalleerd.
Andere taken gebeuren dan weer van op afstand, zoals het configureren of aanmaken van servers, het instellen van firewalls, het oplossen van pannes, … Omwille van ons gevarieerde takenpakket en regelmatig contact met nieuwe technologieën leren we dus steeds veel bij. Regelmatig bijscholen, zelfstuderen en leren werken met deze nieuwe technologieën zijn dus aan de orde van de dag.

Waarom zou een IT’er voor het NGI kiezen, en meer bepaald voor jullie dienst?

We werken met geweldig goede ICT-toepassingen en hebben het geluk dat onze infrastructuur steeds op punt staat. De mogelijkheden om zich verder bij te scholen en te ontwikkelen, alsook de perspectieven zijn onbetwistbare troeven.
Omwille van de omvang van het NGI, de commerciële poot die ertoe behoort en de connectie met Defensie, kan je ervan op aan dat het een moderne en wendbare overheidsorganisatie is.

Wij zijn in de eerste plaats een ondersteunende dienst die luistert naar de verzoeken van onze collega's.

Ontdek deze werkgever