Alle nieuwsberichten

Gezocht: kandidaat-topmanagers met diverse achtergrond

Online sinds

De federale overheid wil graag diversere kandidaten aantrekken voor de job van topmanager, in de eerste plaats meer vrouwen. Misschien ben jij wel een geschikte kandidaat of ken je zo iemand? Als federaal topmanager kan je rekenen op een uitdagende job mét maatschappelijke impact. Kortom, een kans die je niet mag laten liggen!

Een job als topmanager bij de federale overheid heeft veel te bieden en is zeker niet onhaalbaar, alleen lijkt niet iedereen dat te beseffen. Nochtans zijn er aan de basis gelijke kansen voor iedereen, met een objectief sollicitatieproces dat bewust laagdrempelig wordt gehouden. Wie zich kandidaat stelt voor een job bij de federale overheid wordt steevast beoordeeld op competenties en motivatie.

Op naar een diversere top

Deze aanpak maakt dat onze werkvloer een weerspiegeling is van de diverse maatschappij waarin we leven. Alleen hinken de topfuncties een beetje achterop. Zo is slechts 30% van alle topambtenaren vrouw, hoofdzakelijk omdat de instroom te beperkt blijft van die kant. Daar willen we graag verandering in brengen.

Ook Vincent Mahieu, topambtenaar bij de Pensioendienst, erkent het belang van meer diversiteit op het hoogste niveau. “Als er alleen maar mensen zijn met dezelfde ideeën en invalshoeken, heb je slechts één blik. Diversiteit zorgt voor verrijkende resultaten.

Job die verschil maakt

Maar wat maakt de job van topmanager nu net zo aantrekkelijk? Voor velen komt het neer op een combinatie van de verantwoordelijkheid die ze dragen en de maatschappelijke relevantie van alles wat ze doen. “Het gaat niet over je eigen ego en een mooi loon, maar over wat je kan realiseren voor de maatschappij en de voldoening die je eruit haalt”, aldus Laura Szabo, topmanager bij de FOD Binnenlandse Zaken.

Bovendien zit er ook veel variëteit in de topfuncties: het aanbod is niet beperkt tot de voorzitterspositie bij een overheidsdienst, verre van. Er zijn veel opportuniteiten aan de top binnen heel uiteenlopende organisaties. Daarnaast streeft de federale overheid ernaar dat ál haar werknemers een goede balans vinden tussen werk en privé, ook topmanagers dus. Allemaal redenen waarom je zo'n functie bij de federale overheid zeker zou moeten overwegen!

Voor Vincent Mahieu en Laura Szabo bestaat er alvast geen twijfel: ze houden van hun job als topmanager. Benieuwd wat ze er nog over te vertellen hebben? Lees hier het volledige interview met hen.

Waag je kans

Lijkt een topfunctie bij de federale overheid iets voor jou, of ken je iemand die misschien wel interesse heeft? We moedigen iedereen aan om te solliciteren: afkomst, geslacht of leeftijd spelen geen rol. Kom hier nog meer te weten over de rol van federaal topmanager en bekijk al onze vacatures!