Alle nieuwsberichten

Werkenvoor.be is één jaar oud

Online sinds

Vandaag, op 1 maart, mag Werkenvoor.be zijn eerste kaarsje uitblazen! Precies één jaar geleden kozen we voor deze nieuwe naam. We lichten graag nog eens toe waarom we dat deden en wat er sindsdien precies veranderd is.  

Met Werkenvoor.be kozen we voor een naam die klaar en duidelijk stelt wat het betekent om als federaal ambtenaar aan de slag te zijn: het gaat om werken voor België, ons inzetten voor ons land. Al wie bij de federale overheid werkt, draagt immers direct of indirect bij aan het dagelijks leven van bijna 12 miljoen Belgen en helpt op die manier ook onze samenleving vooruit.  

Meer dan een nieuwe naam 

Samen met de nieuwe naam lanceerden we ook een gloednieuwe website. Op die manier had de vernieuwingsoperatie nog meer impact. Het resultaat is een site die gebruiksvriendelijker, intuïtiever en completer is dan voorheen. Zo is ze uitgegroeid tot een handig hulpmiddel voor iedereen die bij de federale overheid wil werken of er al werkt. Je vindt hier al onze vacatures, waar je in een handomdraai de interessantste eruit kan filteren. Verder geeft de site je ook meer info over selectieprocedures en onze verschillende tests, waarvan ook demo’s beschikbaar zijn.  

Naast de nieuwe site pasten we ook al onze andere communicatiekanalen aan de nieuwe branding aan. Denk maar aan de nieuwsbrief waarmee je vacatures op maat kan ontvangen. Bovendien zijn we actiever dan ooit op sociale media. Ze zijn de ideale plek om snel contact op te nemen met ons. In onze stories delen we ook regelmatig antwoorden op veelgestelde vragen. Je kan ons volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram

Niet zomaar een job 

Overweeg je om te werken bij de federale overheid? Dan grijpen we het eenjarige jubileum van Werkenvoor.be graag aan om je eraan te herinneren wat een job als federaal ambtenaar zo bijzonder maakt. Dit zijn alvast drie goede redenen om te kiezen voor een job bij de federale overheid:  

  • De enorme diversiteit aan jobs: je mag zeker zijn dat er wat bij zit dat aansluit bij jouw talenten en interesses. 

  • Uitgebreide kansen voor loopbaanontwikkeling: je kan regelmatig bevorderingsproeven afleggen, tijdelijk elders werken of makkelijk intern overstappen naar een andere afdeling. 

  • De balans tussen werk en privé: dankzij flexibele werktijden en telewerk krijg je maximaal de vrijheid om je werk en privéleven op elkaar af te stemmen.  

Vele anderen gingen je vooraf in hun keuze voor de federale overheid. Benieuwd naar hun ervaringen? Ontdek hier enkele getuigenissen van federale overheidsmedewerkers.