Alle nieuwsberichten

Gezocht: vrijwilligers om de teams van Fedasil te versterken

Online sinds

Deze oproep is enkel bedoeld voor personeelsleden van de federale overheid, die tijdelijk bij Fedasil gedetacheerd kunnen worden.

Fedasil heeft jou nodig! (ongeacht je diploma)

Fedasil is het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers. Het heeft als taak om de opvang en begeleiding van asielzoekers in België te coördineren binnen de verschillende opvangstructuren, waaronder open opvangcentra.

Wegens een verzadiging van het opvangnetwerk en een gebrek aan personeel is Fedasil op zoek naar 150 personen die snel kunnen worden ingezet om de beschikbare opvangplaatsen in verschillende centra operationeel te maken: Koksijde, Bredene, Lommel, Machelen, Molenbeek, Theux, Sint-Truiden, Steenokkerzeel, Broechem, Dilbeek, Berlaar, Sint-Laureins, Zaventem...

Bied Fedasil een helpende hand

Bied Fedasil een helpende hand bij de opvang van asielzoekers in België, door te solliciteren op een van volgende functies:

Je biedt maatschappelijke, psychosociale en administratieve begeleiding en individuele ondersteuning aan de bewoners van het centrum en staat hen bij met informatie en raadtijdens hun procedure en verblijf in het centrum.

Bekijk de functieomschrijving en reageer tot 31 mei.   

Je biedt de centrumbewoners (volwassenen en/of minderjarigen) op een systematische manier praktische en sociale begeleiding aan de bewoners van een centrum met bijzondere aandacht voor de specifieke noden van de doelgroep.

Bekijk de functieomschrijving en reageer tot 31 mei.   

Je bent verantwoordelijk voor de praktische en sociale begeleiding van asielzoekers die in het opvangcentrum verblijven, met bijzondere aandacht voor de behoeften van iedere doelgroep (volwassenen of minderjarigen) om een kwaliteitsvolle opvang te garanderen. Je bent voornamelijk belast met eerstelijnswerk: dagelijkse opvolging van bewoners, organiseren van activiteiten, ondersteunen van hun autonomie, informatievoorziening aan bewoners (over hun rechten en plichten, het huishoudelijk reglement van het centrum, enz.), intake van nieuwe bewoners en verwelkoming van bezoekers van buiten het centrum….

Bekijk de functieomschrijving en reageer tot 31 mei.   

Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en administratie van de medische zorgen, onder toezicht van een arts. Je waakt over de gezondheid van de bewoners, rekening houdend met de specificiteit en diversiteit van de doelgroep. Je bent verantwoordelijk voor het aanleggen, opvolgen en bijwerken van medische dossiers en je verwerkt medische facturen. Je plant afspraken met externe zorgverleners en houdt het medisch dagboek bij.

Bekijk de functieomschrijving en reageer tot 31 mei.  

Hoe solliciteren?

Werk je als federaal ambtenaar en wil je tijdelijk Fedasil ondersteunen? Stuur een e-mail met je CV, een korte motivatie en je telefoonnummer naar specialfederalforces@fedasil.be 

Vrijwilligers die via special federal forces worden gedetacheerd, behouden hun contract bij hun huidige administratie, de detachering naar Fedasil is tijdelijk (minimaal 2 maanden, met mogelijkheid tot verlenging).