Julien

Actuarieel analist
Related Organization
Portret Julien

Deze job is stimulerend, maar ook veeleisend. Nauwkeurige financiële ramingen maken of de parlementaire vragen of vragen van onze strategische cel correct beantwoorden: het vereist zowel technische competenties (analyse, logica, programmeren, ... ), als precisie en kennis. Maar als je zoals ik graag je hersenen laat werken en graag met cijfers werkt, mag dat geen probleem zijn! 

Mijn werk is ook gevarieerd. Ik doe zelden 2 keer hetzelfde. De materies die ik bestudeer zijn behoorlijk uiteenlopend. 

Wat ik ook leuk vind: het teamwerk dat erachter zit. Binnen onze dienst heeft iedereen zijn sterke punten en specifieke competenties. Gelukkig maar, want om een vraag te beantwoorden, moeten we vaak samen zitten en dan brengt iedereen zijn expertise in. 

Mijn advies: vertrouw op je eigen capaciteiten en blijf nieuwsgierig! Je moet vooral niet bang zijn om complexe materies te verkennen en om hulp te vragen aan je collega’s als je vast zit of als iets niet duidelijk is.

Ik werk voor het departement Studiedienst bij Financiële en Statistische Studies. Ik beantwoord elke dag allerlei vragen waarvoor de toekennings- of betalingsgegevens opgehaald en verwerkt moeten worden en die kennis van de pensioenstelsels vereisen.

Ontdek deze werkgever

Related Organization