Mei-Ling Wu

Projectleidster communicatie
Related Organization
Portret Mei-Ling Wu

Waarom koos je ervoor om te werken voor de federale overheid? 

In mijn eerste masterjaar human resources management heb ik een stage gedaan bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. De werkomgeving, de flexibiliteit en de autonomie die de medewerkers genieten, vielen meteen bij me in de smaak. Vanaf toen was ik vast van plan om te solliciteren bij de federale overheid zodra ik mijn diploma op zak had. 

Wat is het leukste aan werken bij de federale overheid? 

De federale overheid is één groot netwerk! Je vindt er een grote verscheidenheid aan mensen, beroepen en talenten. Het doet sowieso altijd plezier om collega’s te kunnen ontmoeten en om meningen uit te wisselen over diverse expertisedomeinen. De federale overheid is enorm groot en er worden heel wat evenementen georganiseerd zodat je makkelijk een netwerk kunt samenstellen om mekaar te helpen bij toekomstige projecten. 

Wat is het leukste aan werken voor de FOD Mobiliteit en Vervoer? 

Grote pluspunten bij de FOD Mobiliteit en Vervoer zijn de goeie sfeer en de aangename werkomgeving. Ik vind mijn job als projectleidster uitermate boeiend en daarnaast is het gewoon fijn werken in een team dat stuk voor stuk bestaat uit enthousiaste en dynamische collega’s. Iedereen kan vrij zeggen wat hij/zij denkt en onderlinge steun en solidariteit zijn geen loze begrippen. De goeie sfeer onder collega’s zorgt ervoor dat de samenwerking optimaal verloopt.  

De werkomgeving is ook modern en aangenaam, en heeft niks te maken met het oubollig beeld dat sommigen misschien nog hebben van de overheid. 

Wat betekent flexibiliteit op het werk voor jou?  

Ik heb veel flexibiliteit om mijn werk te organiseren zoals ik wil. De afschaffing van de prikklok en het telewerken hebben ervoor gezorgd dat ik mijn werkdagen makkelijk kan indelen in functie van de taken, prioriteiten, dringende zaken en persoonlijke verplichtingen van het moment.  

Bij de communicatiedienst krijgen we vaak te maken met dringende vragen of last-minutewijzigingen afkomstig van onze klanten of van het kabinet. We moeten ons dus constant kunnen aanpassen. In zulke situaties geeft mijn manager me telkens weer heel wat autonomie en ze heeft er alle vertrouwen in dat ik mijn prioriteiten juist weet te leggen. 

Je werkt als projectleidster communicatie. Wat doe je precies en wat is het leukste of interessantste aan je job? 

Als projectleidster fungeer ik als aanspreekpunt voor het directoraat-generaal dat me werd toegewezen. Ik verzorg het communicatieplan voor interne en externe communicatie van het directoraat-generaal en ik zorg voor een goede opvolging door de diverse stakeholders. Ik sta continu in overleg met de projectmedewerkers en de beheerders van de communicatiekanalen om de juiste creatieve concepten te ontwikkelen die afgestemd zijn op de specifieke kanalen en doelgroep(en). 
 
Het is vooral de afwisseling die me aanspreekt in mijn job. Enerzijds draag ik de pet van projectleidster die zaken moet managen en delegeren, en ervoor moet zorgen dat de doelstellingen gehaald worden. Anderzijds is er de creatieve kant en het werk achter de schermen. Denk maar aan het uitwerken van een nieuwe campagnestrategie, het schrijven van content, de organisatie van evenementen enz. Je verveelt je geen moment! Je leert altijd wel iets bij.  

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid? 

Ga er gewoon voor! Ik heb zelf even getwijfeld om aan de slag te gaan bij de federale overheid omdat er toch nog veel vooroordelen bestaan. Maar zodra je er bent, ontdek je een zee van loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden! Wie op zoek is naar nieuwe uitdagingen, krijgt volop de kans om te evolueren of om van dienst/functie te veranderen. 

Welk professioneel parcours heb je afgelegd voor je bij de FOD Mobiliteit en Vervoer kwam? 

De FOD Mobiliteit en Vervoer is mijn eerste werkgever! Voordien heb ik communicatie en human resources management gestudeerd aan de Université Libre de Bruxelles. Ik ben begonnen bij de stafdienst P&O waar ik verantwoordelijk was voor de interne communicatie. Het waren twee erg leerrijke jaren waarin ik heel wat competenties heb verworven. Daarna ging ik als projectleidster aan de slag bij de communicatiedienst. Ondertussen werk ik al vier jaar voor de FOD Mobiliteit en Vervoer en ik ben nog altijd tevreden. Aan uitdagingen geen gebrek!

Je verveelt je geen moment! Je leert altijd wel iets bij.

Ontdek deze werkgever

Related Organization