Leen

Parketsecretaris
Related Organization
Portret Leen

Van school naar parket

Dat je geen master in de rechten nodig hebt voor een boeiende job bij Justitie, daar ben ik het levende bewijs van. Als leerkracht secundair onderwijs zocht ik een nieuwe uitdaging en die vond ik als administratief medewerker bij het Antwerpse parket. Tien jaar en veel opleidingen en cursussen later, ben ik doorgegroeid tot secretaris. Een job met veel verantwoordelijkheid die niet verder kon staan van mijn eerste carrière. Maar af en toe mag ik mijn skills als leerkracht ook nog bovenhalen om nieuwe collega’s op te leiden.

Een open blik

De belangrijkste eigenschappen om mijn job goed te doen, zijn goed kunnen communiceren, nauwkeurig en integer zijn. Ik bouw gerechtelijke dossiers op rond correctionele zaken, van een kleine diefstal tot internationale mensenhandel. Ik ben het aanspreekpunt van alle verschillende partijen in een dossier, intern en extern, en zorg dat alle stukken verzameld worden en bij de juiste persoon terechtkomen. Dat moet niet alleen heel correct gebeuren, maar ook zonder dat er informatie bij de verkeerde persoon terechtkomt.

Soms is het moeilijk als je alle details van een zaak kent, terwijl je de media een oordeel ziet vormen op basis van een kleine stukje verhaal dat wordt verteld in de rechtbank. Er is geen ruimte voor hokjesmentaliteit. We zien veel miserie die we alleen maar met elkaar kunnen delen. Daarom is het belangrijk dat we elkaar als collega's goed ondersteunen. Een goede werksfeer is essentieel.

Lastige boodschap op een vriendelijke manier brengen

Ik krijg het meeste energie van mijn job als ik een magistraat kan helpen met een moeilijke vraag, of een gefrustreerd slachtoffer naar de juiste dienst kan doorverwijzen. Als eerste aanspreekpunt bij gerechtelijke dossiers, beantwoorden wij de lastige vragen of moeten we moeilijke boodschappen brengen. Als je dat dan op een rustige, vriendelijke manier kan doen, dan maak je echt een wereld van verschil voor mensen in een moeilijke situatie.

Een goede werksfeer is essentieel.

Ontdek deze werkgever

Related Organization