Marlies Lenaerts

Arts
Related Organization
Portret Marlies

Waaruit bestaat je werk ?  

"Wij staan met DG Personen met een Handicap (DG Han) in voor het correct toekennen van tegemoetkomingen en allerlei attesten (zoals de parkeerkaart) aan personen met een handicap om hen te ondersteunen in hun economische onafhankelijkheid en autonomie". Het is deze missie van DG Han die wij elke dag op de werkvloer in de praktijk omzetten. Het is niet altijd makkelijk, we moeten soms ook moeilijke boodschappen brengen. En soms kunnen we personen met een handicap niet in die mate helpen als we zouden willen. We moeten ons nu eenmaal houden aan de wetgeving en hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij. Maar al de mensen met een handicap die we wel kunnen helpen geeft een grote voldoening.

Wat vind je leuk aan je job?

Ik vind het tot op heden boeiend om een job met aanzienlijk maatschappelijk belang uit te oefenen die tegelijk zo goed past bij mijn work-lifebalance. En ook belangrijk: ik mag dit doen samen met een fijn team van leuke collegaatjes.

Waarom ben je bij FOD Sociale Zekerheid gaan werken? 

Ik ben in 2010 bij DG Han begonnen. Destijds kende ik DG Han eigenlijk helemaal niet goed. Ik zocht als arts een job die ik flexibel kon combineren met mijn gezin. Via via ben ik dan bij DG Han terecht gekomen en heb ik ook de dienst leren kennen. En ik heb sindsdien geen seconde spijt gehad, integendeel. En dan zeker niet alleen omwille van de flexibiliteit die de job als aangeduide arts inderdaad in grote mate biedt, maar meer nog door de jobinhoud, die erg afwissend en boeiend is en blijft. Om maar één aspect te noemen wat vooral voor artsen uitermate interessant is: ik heb ondertussen in al die jaren al vele zeldzame pathologieën gezien die veel collega’s enkel uit handboeken kennen.

Hoe zou je de werksfeer in één woord omschrijven? 

Zeer aangenaam.
 

Ik vind het tot op heden boeiend om een job met aanzienlijk maatschappelijk belang uit te oefenen die tegelijk zo goed past bij mijn work-lifebalance.

Ontdek deze werkgever

Related Organization