Portret  Natalie Sacré

Waarom heb je ervoor gekozen om voor de federale overheid te werken?

Je stelt je ten dienste van andere mensen, maar je krijgt ook de nodige ruimte voor je professionele ontwikkeling. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om te telewerken, is er werkzekerheid en wordt er gezorgd voor een goede work-life balance. De doorgroeimogelijkheden trokken me ook aan.

Waaruit bestaat jouw werk?

Ik werk als administratief coördinator van het team Nederland binnen de internationale dienst. Hier sta ik in voor het dossierbeheer van mensen die wonen in België, werken als zelfstandige en daarnaast nog een andere beroepsactiviteit uitoefenen of uitkering krijgen in Nederland. Via de Europese reglementering over sociale zekerheid beslissen we in welk land de persoon onderworpen is aan de sociale zekerheid. Als coach begeleid ik ook collega's die advies vragen over dossiers. Hoofdzakelijk heb ik contact met de mensen via telefoon of per mail, maar ik ontmoet ook mensen die een afspraak willen om hun situatie toe te lichten.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Omdat ik de werkdag graag vroeg start, heb ik de kans om te ontbijten op het werk in onze coffeecorner.
Elke dag ziet er anders uit door de hoeveelheid dossiers. De ene dag handel ik dossiers af, de andere behandel ik binnenkomende berichten. Bovendien werk ik in een topteam: ondanks dat er hard wordt gewerkt, is iedereen gemotiveerd en is er tijdens de middagpauze wel eens tijd voor een gezamenlijke lunch.

Hoe lang denk je nog te werken voor de federale overheid?

Ik hoop bij mijn huidige werkgever te kunnen blijven werken tot aan mijn pensioen.

Hoofdzakelijk heb ik contact met de mensen via telefoon of per mail, maar ik ontmoet ook mensen die een afspraak willen.

Ontdek deze werkgever