Nele Meganck

Wetenschappelijk dossierbeheerder
Remote video URL

Vertel ons over je job…
Wat houdt het concreet in? Wat is de inhoud van je job?

Ik werk op de afdeling 'Onderzoek en ontwikkeling' bij het DG PRE vergunning, als wetenschappelijk dossierbeheerder. Ik behandel dossiers met aanvragen voor nieuwe klinische proeven in België, alsook wijzigingen aan lopende klinische proeven in België.
Deze dossiers worden eerst gevalideerd, d.w.z. dat we controleren of alle noodzakelijke elementen in het dossier aanwezig zijn. Het dossierbeheer daarna bestaat uit een wetenschappelijke analyse van het dossier, waarmee ik kan bepalen welke experten nodig zijn voor bepaalde luiken van een klinische proef. Mijn taak is dan ook om alle vragen van de experten tijdig naar de firma te versturen, op te volgen of we tijdig antwoorden op alle vragen krijgen en opvolgen of er specifieke problemen opduiken die diepgaandere evaluatie vragen,…. Alles verloopt volgens strikte deadlines.

In de loop van deze cyclus bepalen we of een klinische proef kan doorgaan in België of niet, en onder welke voorwaarden. Het is een wetenschappelijk domein, en elk dossier is verschillend, wat deze job niet alleen zeer boeiend, maar ook gevarieerd maakt. 

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Ik werk sinds 2009 bij het FAGG. Tussen 2009-2017 werkte ik op de afdeling Vergunning voor het in de handel brengen, sinds 2017 bij de afdeling R&D/Klinische proeven. Van opleiding ben ik verpleegkundige, gespecialiseerd in pediatrie. Ik probeerde verschillende aspecten van de verpleging, maar na enkele jaren besloot ik een administratief-wetenschappelijke weg in te slaan, waarin ik mijn kennis en achtergrond kon gebruiken en waarin ik mijn interesses en vaardigheden kwijt kon. Dit vond ik eerst in de privésector, waarna ik al snel de overstap maakte naar het FAGG. Werkzekerheid speelde hierin een belangrijke rol.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Werken voor het FAGG bevalt mij prima. Voor onze taken wordt er rekening gehouden met de workload van iedereen. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met interesses en competenties. Mijn werk biedt voldoende afwisseling en is erg boeiend. De werksfeer is zeer open, ik werk in een geweldig team, en ik heb een mooi evenwicht tussen werk en privé, wat ik heel belangrijk vind voor mijn gezin. Bij het FAGG staat men zeer ver op vlak van het nieuwe werken (flexibele uren, telewerken,...) We hebben ook elk jaar voldoende gelegenheid tot het volgen van diverse opleidingen naar keuze. Er zijn uitgebreide voorzieningen om ’s middags aan zeer democratische prijzen te gaan eten in het bedrijfsrestaurant of elders in de buurt, en er is ook een ruim aanbod aan sportgelegenheden binnen het gebouw.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik heb mij in 2008 kandidaat gesteld voor een statutaire functie bij het FAGG, en heb de daarmee overeenstemmende selectieprocedures doorlopen. Enkele maanden daarna kreeg ik het bericht dat ik kon starten.
 

Voor onze taken wordt er rekening gehouden met de workload van iedereen.

Ontdek deze werkgever