Reindert Van Reusel

Consultant HR services
Related Organization
Portret Reindert Van Reusel

Hoe ziet een typische werkdag van een Consultant HR Services eruit?

Ik sta in voor de organisatie van selecties voor verschillende overheidsorganisaties. Van het opstellen van de vacature tot en met het sollicitatiegesprek. Doordat ik samenwerk met diverse organisaties kom ik in contact met heel uiteenlopende profielen. Daarnaast ben ik ook mentor voor nieuwe collega-consultants. Zo begeleid ik momenteel drie nieuwe HR-medewerkers bij de FOD Justitie.

Wat apprecieer je aan je job?

Ik wou graag een job binnen de publieke sector om me meer te kunnen richten op dienstverlening. Nu heb ik de kans om in elke selectie zoveel tijd te steken als nodig is. Maar het allerleukste aan mijn job is dat ik elke dag in contact sta met mensen. Met kandidaten tijdens sollicitatiegesprekken, met klanten voor de opstart van nieuwe selecties. And last but not least mijn collega’s bij wie ik altijd terecht kan. Verder waardeer ik de grote mate van zelfstandigheid die ik heb binnen mijn job, ook wat betreft het plannen van mijn agenda. Die flexibiliteit zou ik niet meer kunnen missen. En tot slot haal ik er veel voldoening uit als we er na één of meerdere niet-succesvolle pogingen in slagen om een vacature ingevuld te krijgen dankzij een nieuwe aanpak.

Strookt het beeld dat je nu hebt van de federale overheid nog met wat je vooraf dacht?

Ik ben aangenaam verrast door de focus die hier ligt op vernieuwing. Binnen de FOD BOSA wordt er constant gewerkt om onze diensten en platformen te verbeteren. Er worden dan ook regelmatig nieuwe projecten opgestart. We zijn voornamelijk op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze selecties sneller en flexibeler te maken.

Wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid?

Naast de meer gekende voordelen zoals werkzekerheid en een evenwichtige werk-privébalans heeft de federale overheid nog meer te bieden. Voornamelijk op het vlak van zelfontplooiing zijn er enorm veel mogelijkheden, denk maar aan het ruime aanbod aan opleidingen waaruit je kan kiezen of de mogelijkheid die je hebt om binnen de overheid door te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Mocht ik ooit zin hebben in iets nieuws, dan zou ik bijvoorbeeld kunnen overschakelen naar één van de vele andere interessante HR-functies binnen de FOD BOSA.
 

Binnen de FOD BOSA wordt er constant gewerkt om onze diensten en platformen te verbeteren.

Ontdek deze werkgever

Related Organization