Larissa Persoons

Business analyst
Related Organization
Icoon medewerker zonder foto

Wat houdt de job van Business Analist binnen de FOD BOSA juist in?

Als Business Analist beheer ik de SAP-software die onze klanten, andere federale overheidsdiensten en instellingen, gebruiken. We staan ook in voor het onderhoud ervan. De klanten gebruiken de software vaak voor hun boekhouding, maar niet uitsluitend: ze wordt eveneens gebruikt voor de opvolging van aankopen, verkopen, voorraden en onderhoudstaken. In totaal zijn we met negen in ons team en ieder heeft zijn eigen specialisatie. Zo leg ik me toe op alles wat met het domein 'inkomsten’ te maken heeft.
Elke dag krijg ik vragen binnen via ons ticketsysteem. Dat kunnen vragen zijn over het gebruik, maar evengoed duiken er soms foutmeldingen op die we moeten oplossen. We voeren dus wel vaker aanpassingen door aan de software. Daarnaast werken we ook aan langer lopende projecten, bijvoorbeeld als er een nieuwe module moet worden uitgerold. Dat was nog niet zo lang geleden het geval bij de federale politie en de Regie der Gebouwen.

Wat maakt de job aantrekkelijk?

Die afwisseling tussen de dagelijkse, kleinere taken en de projecten waar je langer zoet mee bent, vind ik erg fijn. Bovendien heb je contact met heel verschillende overheidsdiensten en -instellingen, die elk op hun manier te werk gaan. Dat betekent ook dat je met heel wat mensen in aanraking komt. Ook binnen de FOD BOSA trouwens. Verder valt er elke dag wel iets nieuws te ontdekken. Nieuwe projecten volgen elkaar regelmatig op. Dat alles maakt de job veelzijdig en interessant.

Wat ook belangrijk is: de federale overheid zorgt ervoor dat de balans tussen werk en privé goed zit. We hebben flexibele werkuren en ook los van corona wordt telewerk hier aangemoedigd. Twee vaste dagen per week thuis werken, spaart me heel wat pendeluren uit. Ik kan dus absoluut niet klagen over mijn job. Ik werk al sinds 2014 bij de FOD BOSA en het bevalt me nog steeds heel erg.

Naar wat voor iemand zijn jullie op zoek, ter versterking van het team?

Ik denk dat je in de eerste plaats leergierig moet zijn. Dat heeft te maken met die diversiteit aan klantenorganisaties waar we mee te maken krijgen. Maar het is ook eigen aan werken met SAP-software: vaak zijn er upgrades nodig of leer je werken met bijkomende modules. Het gevarieerde en bij momenten evoluerende takenpakket vraagt eveneens enige flexibiliteit. Om de problemen waarmee we geconfronteerd worden op te lossen of om processen te optimaliseren, komt een dosis creativiteit ook van pas. En als je mondig bent, is dat mooi meegenomen, aangezien we soms presentaties en opleidingen geven. Natuurlijk kan je niet op elk vlak even goed scoren.
Tot slot wil ik nog benadrukken dat je niet per se overweg moet kunnen met SAP om bij ons aan de slag te mogen. Ook ervaringen met andere software, een ticketsysteem of projectmanagement in het algemeen zijn waardevol.

Nieuwe projecten volgen elkaar regelmatig op. Dat alles maakt de job veelzijdig en interessant.

Ontdek deze werkgever

Related Organization